ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті, нарешті, розберуться з порушниками кордону?

    25 апреля 2024 четверг
    36 переглядів

    Закарпатська ОДА отримала відповідь на свій лист, надісланий Прем’єр-міністру України Юрію Єханурову, в якому висловлювалося прохання доручити відповідним центральним органам виконавчої влади на законодавчому рівні вирішити питання щодо протидії спробам нелегальних мігрантів незаконного перетину Державного кордону України. Як повідомили “UA-Reporter.com” у прес-службі Закарпатської облдержадміністрації, проблема полягає в тому, що іноземці, порушуючи чинне законодавство України, потрапляють на територію гірського краю без будь-яких документів, що значно ускладнює ідентифікацію, зменшує вірогідність встановлення зв'язків затриманих з організаторами каналів нелегальної міграції та виявлення механізмів їх функціонування.

    Крім того, видворення іноземців, чиє громадянство не встановлено і країна, з якої вони прибули, не відома, практично неможливе. А це призводить до зловживань з боку цих громадян. Наприклад, прикордонникам неодноразово доводиться затримувати одних й тих же іноземців під час спроби порушити державний кордон. Це, зазвичай, відбувається у процесі оформлення їм в Україні документів щодо набуття ними статусу біженця.

    У відповіді, що надійшла на адресу ОДА, йдеться про те, що міністру внутрішніх справ Юрію Луценку та голові Державної прикордонної служби України генерал-полковнику Миколі Литвину доручено вжити необхідні заходи щодо законодавчого врегулювання ситуації, що склалася.
    На Великоберезнянщині пов’язали шістьох пакистанців-нелегалів
    Возле закарпатского поселка задержали 35 вьетнамцев-нелегалов
    Закарпатські рятувальники знайшли в горах заблукалого туриста-росіянина
    Закарпатье: В Чопе откроют пункт временного содержания нелегалов на 70 человек?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору