ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Через похолодання на Закарпатті прогнозується зростання кількості пожеж

    24 апреля 2024 среда
    22 переглядів

    Згідно з останніми відомостями Закарпатського обласного центру з гідрометеорології та прогнозів Українського Гідрометеоцентру на території нашого краю впродовж кількох діб очікується значне зниження температури. В гірських районах стовпчик термометра подекуди опуститься до –34 градусів за Цельсієм, а в низинних – до –20.

    Таке значне похолодання, на думку фахівців органів Державного пожежного нагляду, здатне призвести до зростання кількості пожеж, спричинених насамперед двома причинами – порушенням правил пожежної безпеки при монтажі та експлуатації пічного опалення та порушеннями правил пожежної безпеки при монтажі та експлуатації електромереж, повідомили "UA-Reporter.com" у Центрі пропаганди Головного управління МНС України в Закарпатській області.

    Значне пониження температури навколишнього середовища, як свідчить досвід та аналітичні довідки рятувальників, зазвичай призводить до використання додаткових електронагрівальних приладів (камінів і т. п.), які споживають велику кількість енергії та призводять до перевантаження електромереж, що в свою чергу може призвести до пожежі.

    З огляду на це, рятувальники звертаються до мешканців Закарпаття бути вкрай обережними при застосуванні електронагрівальних приладів - не використовувати для обігріву нестандартні (кустарного) виробництва прилади, не перевантажувати електромережі, підключаючи до однієї розетки кілька електроприладів, ні в якому разі не залишати електронагрівальні прилади без нагляду або не доручати слідкувати за ними дітей чи підлітків. Не залишайте також увімкненими в розетки будь-які електроприлади, якщо виходите з дому.

    Мешканцям гірських районів, де найчастіше практикується пічне опалення, рятувальники аби уникнути пожеж та трагічних наслідків на них, радять перевірити справність димарів, не розташовувати поблизу печей ліжка, не залишати поруч з грубками легкозаймистих речей. Тим домовласникам, в будинках яких дерев’яна підлога, потрібно встановити так званий притопочний лист перед топковим отвором печі. Батькам не варто залишати нагляд за печами на дітей, а також пам’ятати, що правила пожежної безпеки не рекомендують завантажувати піч горючими матеріалами (дровами, вугіллям) на ніч. Останній раз зробіть це за дві години до часу, коли ви плануєте йти до сну.

    Разом з тим ГУ МНС України в Закарпатській області радить мешканцям Закарпаття у зв’язку з наближенням ектремно низьких температур дослухатися й до кількох порад аби уникнути обморожень. Взуття, яким ви користуєтесь під час морозів, має бути сухим і вільно триматися на нозі, одяг – щільним, легким і не обмежувати ваші рухи. Жінкам у морозну, а особливо вітряну погоду обличчя варто змазувати жирними кремами. Якщо ви опинилися у складній ситуації не забувайте рухатися на холоді - це посилить кровообіг і сприятиме зігріванню тіла. Ні в якому разі не торкайтеся оголеними ділянками шкіри металевих предметів. Подібне може призвести до швидкого обмороження. Відкладіть всі нетермінові поїздки, відвідини знайомих, до більш сприятливих погодних умов. І завжди пам’ятайте, що споживання спиртних напоїв, створює ілюзію обігріву організму, тоді як насправді має зворотній ефект.
    Через пожежі на Закарпатті залишаються без даху над головою...
    У вогні на Закарпатті загинула ціла родина, в тому числі 5-річна дитина
    Закарпатські пожежники готують додаткові заходи щодо загибелі людей на пожежах
    Горять будинки, підприємства, автомобілі...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору