ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді обговорили проблемні питання виборів-2006

    29 марта 2024 пятница
    28 переглядів

    Вчора, 23 січня, в Ужгородському прес-клубі відбувся семінар для регіональних журналістів, на якому розглядались ключові питання закону України про вибори народних депутатів у контексті роботи мас-медіа. Як стало відомо “UA-Reporter.com”, зокрема йшлося про обмеження щодо агітації за політичні сили та кандидатів, права та захист представників мас-медіа упродовж виборчої кампанії, способи забезпечення справедливого балансу прав ЗМІ та кандидатів, обмеження на поширення інформації під час виборів та відповідальність журналістів у разі подання неперевіреної інформації.

    Юрист Ужгородського прес-клубу реформ, викладач Ужгородського національного університету Анастасія Бачинська звернула увагу на те, ЗМІ за законом у нинішній редакції не несуть відповідальність за зміст політичної реклами, крім двох випадків, коли матеріал містить заклики до повалення конституційного ладу, або завідомо неправдиву інформацію.

    Закон містить і позитиви для журналістів, зокрема представник ЗМІ можуть бути присутніми на засіданнях ТВК та дільничних комісій без спеціальних дозволів. Стосовно обмежень, то вони, зокрема, стосуються оприлюднення громадської думки, серед яких і опитування на вулицях, які активно на минулих кампаніях використовувало телебачення: цього разу таку інформацію заборонено подавати за 15 днів на виборах у ВР та за два тижні до місцевих рад. Запроваджено також нові строки для оскарження рішень суду, а також обмежено у правах позивачів.
    На вибори комуністи Закарпаття зібрали під свій прапор підприємців, управлінців, художників...
    За яку партію чи блок Ви би проголосували, якби вибори відбувалися сьогодні?

    Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів–інтернаціоналістів) офіційно спостерігатиме за виборами народних депутатів України 26 березня 2006 року
    Подолати бар'єр у 3% зараз здатні лише 6 зі 126 зареєстрованих партій - Соцопитування

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии