ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вчора в Ужгороді знищували "піратські" CD, DVD-диски та відеокасети

    25 апреля 2024 четверг
    51 переглядів

    Актуальність боротьби з правопорушеннями у сфері виробництва й розповсюдження аудіо та відеопродукції, а також інших об’єктів інтелектуальної власності зумовлена тим, що перешкоджає вступу України до Світової організації торгівлі й створює загрозу застосування штрафних санкцій до нашої країни з боку провідних держав світу. Також обіг контрафактної (неліцензійної) продукції підриває легальний ринок реалізації DVD та CD-дисків і завдає значної шкоди вітчизняному товаровиробнику.

    Для порівняння: за ліцензійний диск необхідно заплатити від 40 до 80 гривень, за “піратський” – не більше 25-ти. На думку фахівців, близько половина зазначеної продукції, що реалізовується на Закарпатті, має тіньове походження. Головним джерелом її надходження є м. Київ, куди товар потрапляє контрабандним шляхом з РФ або виробляється на місцевих підпільних студіях.

    Управління СБУ в Закарпатській області спільно з Державним департаментом інтелектуальної власності МОН України, органами УМВС, податковою, митною та іншими державними правоохоронними та контролюючими структурами здійснило перевірку дотримання відповідних вимог чинного законодавства деякими приватними підприємцями м. Ужгорода, які займаються реалізацією аудіо - та відеопродукції. У ході перевірки було виявлено грубі порушення законодавства і вилучено близько 5000 компакт-дисків та відеокасет на загальну суму до 120 тисяч гривень.

    Рішенням Ужгородського міськрайонного суду правопорушників покарано згідно зі ст. 164-9 Адміністративного кодексу України. Окрім штрафних санкцій вказана стаття передбачає знищення контрафактної продукції. 2 лютого “піратські” CD, DVD-диски та відеокасети були знищені у м. Ужгороді шляхом розчавлення трактором та спалення, повідомили "UA-Reporter.com" у прес-службі УСБУ в Закарпатській області.
    Ужгород. “Піратська” музика недовго грала...
    У Мукачеві закрита підпільна студія з виробництва CD-дисків

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору