ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Дев’ята ужгородська школа — люстро цього світу!

    28 марта 2024 четверг
    98 переглядів

    Тут всі єдині — педагоги, діти. І люблять всіх окрилені батьки, коли із їх нащадків боязких зростають чесні й приязні звитяжці, що істини шукають не у пляшці, а йдуть в життя чудове й молоде, і стверджують своє ім’я святе.
    Дев’ятій загальноосвітній школі, де наразі директорує Антоніна Горячева, виповнилося 45 років. Подію весело й колоритно відзначили в Закарпатській обласній філармонії в Ужгороді.

    — Приємно, що наша школа в самому центрі — на площі Петефі, — сказав для "UA-Reporter.com" викладач трудового навчання Дмитро Пальок. — Ми гордимося, що її закінчили нинішній мер Погорєлов, громадські та політичні діячі Сергій Слободянюк, Едуард Матвійчук та інші відомі люди. Педагогічний колектив у нас надзвичайно згуртований. Керівництво школи — на висоті сучасних вимог до освіти. Вчителі на високому рівні викладають свої предмети. При освітньому закладі є шкільна ділянка і непогана спортивна база. Змінилося те, що з російської вона трансформувалася в українську.

    — Багатьма випускниками можу гордитися, — доповнює біолог Василь Сагарда. — З моїх випускників зараз у школі олімпійського резерву знаходиться гандболістка Іра Чернова, в Лондоні працює програмістом Женя Нагорняк, а ось поряд зі мною охороняє громадський порядок під час шкільного ювілею міліціонер Роман Мельничук. Що там говорити, і обидві мої дочки — випускниці дев’ятої. Таня вже дипломований лікар, а Олена — студентка факультету фізичного виховання УжНУ. Ми в школі дбаємо про головне, аби всі, попри їх майбутні заняття, були яскравими особистостями і порядними людьми. А як біолог учу дітей дбайливому ставленню до природи.

    На це нагодився археолог, випускник 1977 року Олександр Дзембас, який щойно повернувся з наукового симпозіуму в Румунії:

    — Найперше згадую нині свого класного керівника Раїсу Жихарєву. Саме дякуючи їй, я став професіоналом.

    …Тепер у школі 18 класів, 466 учнів і 46 учителів. Рівень останніх — надзвичайно високий. Скажімо, значком “Відмінник освіти України” нагороджені А.Горячева, Г.Муржо, О.Сидоренко, Л.Бродій, Л.Сітак, В.Левандович, Є.Акіньшина, Г.Токарська, Н.Колесник, Т.Замятіна, Г.Батманова, Л.Шалда. Ряд учителів нагороджений грамотою Міністерства освіти України. Рівняються на своїх наставників і школярі. Команди ЗОШ узяли участь у шістнадцяти олімпіадах II етапу Всеукраїнських олімпіад. Результат — тринадцять призових місць. В 2004-2005 навчальному році атестат про повну загальну середню освіту з відзнакою та золоту медаль отримали Надія Гомонюк, Наталія Перечинська, Артем Самошкін, Лідія Чопей.

    — Я горджуся тим, наскільки піднявся рівень моєї рідної школи, — говорить відомий своїм чесним ставленням до життя і праці колишній випускник Геннадій Ларін. — Приміром, у вересні 2003 року тут установили сучасні комп’ютери, аби з п’ятого класу вивчати інформатику. Працюють на комп’ютерах не тільки учні, але й учителі школи. Валентина Іванівна Левандович охоче навчає всіх бажаючих комп’ютерної справи. Знаєте, мені деколи знову хочеться повернутися в школу.

    …Нуртує шкільне життя. Взірцево проводить уроки хімії Мирослава Звонар. Фантастичний фізичний гарт дає знаменитий борець Аркадій Замлинський. А кухар Тетяна Будай готує для всіх чудову їжу. А на річниці в філармонії, де було багато радості, спогадів і здравиць, ще один відомий випускник, секретар міської організації Соціалістичної партії України Олександр Болонкін (на фото він разом із директором школи Антоніною Горячевою) подарував своїй “альма матер” чудовий телевізор.

    Василь Зубач.
    З душею і для душі!..
    Ужгород: Добрий дім у приютському провулку
    Добра мама ужгородських дошкільнят

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору