ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Володимир Гісем поспілкувався з колективом Ужгородської міської дитячої лікарні

    24 апреля 2024 среда
    94 переглядів

    Депутат обласної ради по виборчому округу № 16 від Ужгородського району, а нині — кандидат на посаду Ужгородського міського голови, — директор ОП «Ужгородський коньячний завод», генеральний директор корпорації «Закарпатсадвинпром» Володимир Гісем часто зустрічається з своїми виборцями. На цей раз його аудиторієюс стала міська дитяча лікарня. Один із пунктів програми Володимира Васильовича на виборах-2002 гласив: надання всебічної підтримки закладам медицини. І тому він постійно тримав у полі зору цю важливу галузь.

    Головний лікар Ужгородської міської дитячої лікарні Оксана Передрій розповіла, що лікарня - це фактично амбулаторно-поліклінічне об'єднання. В Ужгороді - 27 тисяч дітей, віком до 18 років. Крім того, міські педіатри при потребі допомагають і районним лікарям. Всього дітей обслуговують 472 працівники, з них 119 лікарів. У місті функціонують 33 лікарські дільниці.

    Ні головний лікар, ні інші виступаючі не скаржилися на якісь проблеми. Цього року з міського бюджету виділено для дитячої лікарні 5 мільйонів 800 тисяч гривень. Але, судячи з вигляду цього медичного закладу, чітко видно, що лікарні вкрай необхідний капітальний ремонт. Косметичний вже не допомагає.

    Не скаржилися лікарі ні на низькі зарплати, ні на малі пенсії (у лікаря і санітарки пенсії однакові). Вони просто дали зрозуміти кандидату в мери Ужгорода, що чекають від влади більшого.

    Звичайно, турбот у медиків вистачає. Але, як відмітив Володимир Гісем, вони випливають із загальних проблем міста, із наповнення міського бюджету, із того, як спрацює промисловість. На жаль, не всі підприємства обласного центру Закарпаття функціонують сьогодні на повну силу.

    Медики констатували, що з 1991 до 1998 року у місті різко впала народжуваність дітей, лише з 2001 вона почала зростати. Торік народилося в Ужгороді 1300 дітей, позаторік — 1700.

    Епідемічна ситуація в місті загрози не обіцяє. А от те, що лише 35 відсотків дітей народжуються здоровими, викликає занепокоєння. Причини криються у здоров'ї матері, у способі її життя.

    Вислухавши нарікання медиків як жителів Ужгорода на роботу міських комунальних служб, В.Гісем запевнив, що ці питання він як депутат Закарпатської обласної ради тримає на контролі, повідомляють "Вісті Ужгородщини".
    Ужгород: Володимир Гісем зустрівся з колективом регіональної філії АБ "Брокбізнесбанк"
    За Ужгород без бандитів, політичних кидал і демагогів!
    Володимир Гісем висувається у мери Ужгорода
    По 12 золотих медалей мають ужгородські коньяки "Тиса" та "Карпати"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Народ от встречи в шоке! Такой примитивный этот Гисем - ни капли понятия ни в медицине ни в политике! Мог бы его наставник Слободанюк хоть чуть-чуть подготовить перед встречей с медиками.