ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті блискавка вбила двох людей, один чоловік — у важкому стані

    25 апреля 2024 четверг
    53 переглядів

    Близько 11-ої години 23 липня в Головне управління МНС України в Закарпатській області надійшло повідомлення про загибель та травмування туристів в районі гори Бербенескул, що на Закарпатті. Цю страшну знахідку виявила інша група туристів, маршрут якої пролягав у районі Чорногірського масиву.

    Коли юнаків знайшли, двоє з них (19-тирічні Євген та Максим) уже допомоги не потребували. Про все що сталося, негайно було повідомлено пожежно-рятувальну службу. Люди повідомили їх місцезнаходження та розповіли, що ще одна людина перебуває у важкому стані. Одноліток загиблих Олександр, який цілу ніч знаходився з двома загиблими друзями, перебував у важкому стані, повідомили в Центрі пропаганди ГУМНС України в Закарпатській області.

    Черговим оперативно-координаційного центру ГУМНС України в Закарпатській області для пошуково-рятувальних робіт до місця було направлено вертоліт МІ-2 Державного авіаційного підприємства „Карпати Авіа” МНС України, яким саме й було доставлено потерпілого на стадіон в місті Рахів, де вже на нього чекав автомобіль швидкої медичної допомоги, для транспортування до лікувального закладу.

    Як вдалося з’ясувати, троє 19-тирічних мешканців Івано-Франківська відправилися подорожувати Карпатами ще 21 липня. Прибувши о шостій ранку в село Лазещина Закарпатської області туристи мали намір повернутися в рідну область пішки. Спочатку зійшли на гору Петрос, потім Говерлу, за нею Піп Іван та Бербенескул. Кінцевою зупинкою мало стати селище Верховина Івано-Франківської області, де юнаки автобусом планували дістатися до рідного Івано-Франківська.

    Ввечері 22 липня вони зійшли на гору Бребенескул. Під час руху вперед несподівано для туристів погіршилися погодні умови – в горах пройшли зливи з грозами, які супроводжувалися блискавками. За попередньою версією, саме через удар блискавки й сталася трагедія.

    Що там сталося насправді, наразі достеменно невідомо. Прояснити ситуацію можуть свідчення Олександра, який залишився жити. Хоча сам хлопець на даний час мало що може розповісти. Наразі він знаходиться в Рахівській Центральній районній лікарні. За попередніми даними з діагнозом ситуативний невроз.

    Наразі на місці трагедії перебувають рятувальники Говерлянського, Рахівського аварійоно-рятувальних пунктів Закарпатського зведеного загону постійної готовності, 9-ої професійної пожежної частини м. Рахів ГУМНС України в Закарпатській області в кількості 9 чоловік та слідчо-оперативна група Рахівського РВ УМВС, які повинні здійснити транспортування загиблих до Рахова.
    По той бік Карпат блискавка убила 10-річну дитину
    У закарпатському м.Мукачево блискавкою вбило 19-річного юнака

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору