ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

23 дивовижні рекорди України - від найрозкішнішого бюста до найменшої конституції (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    176 переглядів
    Володарка титулу «Найбільші натуральні груди» – 11-й розмір!

    Крихітна Конституція, яку можна стиснути в долоні, підводний човен, довжиною всього в 3 метри, 18 тисяч небесних ліхтариків, які здійнялися в небо, і чотири тисячі пар, що цілуються в парку, – все це Україна.

    Слово «рекорд» у багатьох з нас асоціюється з Книгою рекордів Гіннесса, куди заносяться найдивовижніші світові досягнення. Але далеко не всі знають, що українці можуть похвалитися своєю Книгою рекордів. І в ній вже безліч досягнень, поставлених нашими земляками. Силачі, спортсмени, колекціонери, винахідники, народні майстри! А ще неймовірні флешмоби і яскраві події. Все, звичайно, і не перелічити. Тому ми вирішили згадати про найбільш цікаві, на наш погляд, рекорди.


    Найменша Конституція


    Пам’ятаєте, як спритно Лівша блоху підкував? Не менш дивовижну роботу виконав український художник-графік Ігор Степанов. Він створив мініатюрну Конституцію України. Її розмір – 2 на 3 сантиметри! Цей примірник налічує 160 сторінок, а щоб прочитати написане, потрібно прихопити із собою лупу. До речі, інший український умілець змайстрував «Кобзар»-невидимку. Сторінки міні-книги зшиті павутинкою, а перегортають їх волоском. Побачити це диво можна тільки під мікроскопом у Київському музеї мініатюр.


    konstit.jpg


    Найменший підводний човен


    Триметрова субмарина здатна занурюватися в морську безодню на 50 метрів, пересуватися в перевернутому стані і навіть виробляти під водою фігури «вищого пілотажу», аж до «мертвої» петлі! Такою її створив винахідник-самоучка – одесит Василь Чикур. Під водою вона може безперервно перебувати до 10 годин.


    choven.jpg


    Наймасовіший запуск небесних ліхтариків


    18 тисяч небесних ліхтариків у єдиному пориві злетіли у небо над Хмельницьким, освітивши все навколо. Такий рекорд жителі міста – а їх зібралося близько 16 тисяч – поставили в 2014 році. Щоб «запалити» нічне небо, організатори роздали 20 тисяч сірникових коробок.


    liht.jpg


    Наймасовіший поцілунок


    Романтичний рекорд поставили у 2013 році в Донецькому парку культури і відпочинку імені А. С. Щербакова. І вибрали для цього наймагічнішу ніч у році – свято Івана Купала. Не дивно, що доторкнутися до цих чарів зібралося безліч закоханих – одночасно цілувалися майже 4 тисячі пар!


    pocil.jpg


    Найдовший петриківський розпис


    Україна пишається своєю неповторною традицією – петриківським розписом, який визнаний культурним надбанням ЮНЕСКО. А де можна побачити розпис довжиною 133 метри? Нізащо не вгадаєте! Він прикрашає паркан колишньої дачі екс-президента Януковича, що під Маріуполем. Ідея прикрасити огорожу спала на думку бійцям батальйону «Азов», втілила її в життя українська майстриня. А якщо хочете взяти кілька майстер-класів і навчитися розпису, їдьте до Музею народного мистецтва у селі Петриківка.


    petr.jpg


    Наймасовіший танець у весільних сукнях


    Такого Україна ніколи не бачила: одразу 826 красунь, одягнених у повітряні весільні сукні! Але найцікавіше, що учасниці флешмобу, який відбувся у 2012 році, представили грандіозну хореографічну постановку «Історія кохання». Після цього у Чернівців є всі підстави претендувати на звання «весільної» столиці України.


    tanec.jpg


    Українці з найдовшим волоссям


    Українська «Рапунцель» родом з Черкас. Якби Ганна Янко звісила своє золотаве волосся з другого поверху, то воно б практично досягло землі. У 2012 році експерти Національного реєстру рекордів зафіксували: довжина – 2,21 метра! Щоб досягти такого результату, Ганна не стриглася 28 років. На одне миття йде банка шампуню, а сушіння займає 2 години.


    vl.jpg


    У Ганни є «колега» – Артур Покос із Дрогобича. Він теж вирішив відпустити довге волосся. І досяг успіху: у 12 років міг похвалитися абсолютно неординарною для хлопчика довжиною шевелюри – 1,4 метра.


    Найрозкішніший бюст


    Надія Щербань з Вінниці не залишить байдужим жодного чоловіка. Вона – володарка титулу «Найбільші натуральні груди» – 11-й розмір! Надія вважає, що вона зобов’язана унікальним розміром своїх грудей генетиці – в її родині всі пишногруді. До речі, раніше українською рекордсменкою вважалася дівчина з 8-м розміром грудей.


    byust.jpg


    Український «доктор Пі»


    Артем Гарін із Сум вивчив п’ять тисяч знаків числа Пі, виголосив їх без запинки за 50 хвилин і поставив національний рекорд. Унікальність загадкового числа Пі в тому, що воно нескінченне, а знаки в ньому розташовані без будь-якої закономірності. Це не перший раз, коли Артем продемонстрував свою феноменальну пам’ять – якось він вивчив таблицю Менделєєва... за чотири години!


    pi.jpg


    З однією рукою і ногою – через водосховище


    Сергій Михайленко із Світловодська, незважаючи на першу групу інвалідності, зміг пропливти більше 5 км. Причому він подолав їх по неспокійному Кременчуцькому водосховищу! На заплив у чоловіка, який втратив у трагічній аварії руку й ногу, пішло 2 години. За весь цей час він жодного разу не зупинився. Так Сергій хотів довести, що інваліди – це люди з необмеженими можливостями.


    od.jpg


    На велосипеді через всю Україну


    Знаєте, скільки потрібно часу, щоб перетнути всю Україну від сходу до заходу на велосипеді? Нізащо не повірите: менше ніж 5 днів! Це довів мешканець міста Білопілля (Сумська область) Ігор Кальченко в 2013 році. Він стартував у селі Ізварине Луганської області і доїхав до Чопа, подолавши близько 2 тис. км. Середня швидкість, з якою їхав велосипедист, – 26,23 км/год.


    vel.jpg


    Найбільша вага, зрушена за допомогою зубів


    Відомий львівський силач Олег Скавиш зміг зрушити з місця трамвайний вагон вагою майже 20 тонн. І найбільш вражаюче: галицький богатир тягнув його... зубами, не використовуючи жодних допоміжних опор! Усього за хвилину рекордсмену вдалося зрушити цю махину на 6,38 метра. Свій подвиг лікар-педіатр присвятив мамі та бабусі, які під час експерименту дуже переживали про цілісність зубів Олега. Але силачеві все дарма!


    vaga.jpg


    Трюк Ван Дамма по-українськи


    Пам’ятайте знаменитий трюк Ван Дамма, який незворушно їде в шпагаті між двох вантажівок? В Україні теж є відчайдушні хлопці, які можуть позмагатися з голлівудською зіркою. Одесит Євген Калінін зміг утримувати шпагат майже півтори хвилини, спираючись ногами на два рухомих автомобілі. Їхали вони зі швидкістю 20 км/год.


    van.jpg


    Найбільша колекція метеоритів


    Що тільки не колекціонують українці! Коробки з-під цигарок, запальнички, етикетки від мінеральної води... Але, мабуть, найбільш незвичайна колекція – в Олександра Ковальова з Дніпропетровська, який збирає небесні камені. За 15 років йому вдалося дістати 45 метеоритів з різних куточків планети. Серед них є і фрагмент знаменитого Челябінського метеорита.


    mete.jpg


    Найбільший монетний скарб


    Хто з нас у дитинстві не мріяв знайти незліченні скарби? Але ось досягти успіху вдалося не багатьом. Рідкісна удача випала жителю Феодосії. У 2007 році на одній з кримських гір він виявив глечик, повний срібних монет. Їх виявилося більше 10 тисяч, а вага цього скарбу – 6 кг! Скарб визнали найбільшим в Україні. Його передали у Феодосійський музей грошей


    mon.jpg


    Найважча домашня ковбаса


    Ось таку «домашню» ковбасу в 2014 році дегустували в Черкасах, в готельно-розважальному комплексі «Апельсин». Її вага склала майже 200 кг – практично одна добре вгодована свиня! Ця ж ковбаса визнана і найдовшою – 365 метрів. У той день встановили ще кілька національних рекордів: зробили найбільшу сковорідку в країні (діаметр – 3 метри), найкрихітніший шашлик (3,82 мм) і такий же мініатюрний люля-кебаб.


    kovb.jpg


    Найдовший шашлик


    Бенкет на весь світ у 2014 році влаштували прямо на набережній Тернополя. Шашлик завдовжки 210,6 метра став рекордсменом! На нього пішло 300 кг свинини, а займалися приготуванням 20 кухарів. Розрізавши м’ясо на 69 частин, його з’єднали і нанизали на величезний шампур. Раніше такий «шашличний рай» влаштовували тільки на Майдані Незалежності: тодішній шашлик за своєю довжиною прирівнювався до 50-поверхової будівлі – 160 метрів.


    sha.jpg


    Величезний чан полуничного варення


    Мешканці Ізюма (Харківська область) вважають, що їхній край – полунична столиця України. А щоб проявити свою шану цій ягоді, вирішили встановити рекорд. І в 2013 році на фестивалі полуниці у величезному чані зварили більш ніж 518 літрів варення! На нього пішло 680 кг полуниці і півтонни цукру.


    pol.jpg


    Найбільша паска


    Триметрова паска виросла прямо в центрі Харцизька – її поставили на головній площі міста у 2013 році. Вага рекордсменки – 2 т 880 кг, збирали її цілих 12 годин. На виготовлення пішло: 1500 т борошна, 7500 яєць, 500 кг цукру, 300 кг родзинок, 35 кг дріжджів, 3 кг ванілі, 15 кг солі...


    paska.jpg


    Найбільша плетена шапка



    Шапка для Гуллівера в 2013 році прикрасила головну вулицю країни – Хрещатик. У ній могло вміститися 25 осіб! На цей плетений виріб діаметром 4,5 метри пішло 150 кг напіввовняних ниток, а майстри декількох фабрик корпіли над шапкою два місяці.


    shap.jpg


    Найбільша козацька люлька


    Така люлька тільки для завзятих курців! Та ще й таких, що володіють незвичайною силою: адже важить вона майже три кілограми і досягає 60 см у довжину. Козацьку люльку з глини зробив іменитий український гончар, щоб представити своє творіння на виставці подарунків.


    lyu.jpg


    Найстаріший пес


    Знайомтеся – Фантик! У 2014 році він потрапив до Нацреєстру рекордів: болонці виповнилося 18 років! А для собаки це дуже поважний вік: у перекладі на «людську мову» – 126 років! Фантик – «корінний киянин», з пристрастей – солодощі, особливо гематоген.


    pes.jpg


    У статті використані фотографії з сайту rekord.ua.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору