ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Євросоюз дає Україні останній шанс на безвізовий режим

    19 квітня 2024 п'ятниця
    82 переглядів
    Що означає для України розгляд безвізового режиму окремо від Грузії?

    Розділення України й Грузії у питанні безвізового режиму — останнє попередження Європи українській владі. Таку думку у коментарі висловив політолог Петро Олещук.

    — Офіційна позиція України у цій ситуації полягає у тому, що роз’єднання тимчасове і зумовлене технічними деталями. На даному етапі це не критично. Хоча, таке рішення можна оцінювати як останнє попередження. Європейці показують, що не задоволенні Україною. Нам дають останній шанс швидко все виправити.

    Ще маємо можливість отримати безвізовий режим цього року?

    — Технічно так. Щоб все виправити є час до літа. Влітку Україну і Грузію або ж знову об’єднають і запустять процедуру, або остаточно розділять і відкладуть нас у довгу скриню. Тоді взагалі важко буде говорити про безвізовий режим.

    Це сталося через скандальний закон про електронне декларування?

    — Закон про електронне декларування не основний фактор. Існує комплекс вимог від ЄС. Україна взяла на себе низку зобов’язань. Виконувалися вони аби як. Головна претензія — відсутність реальної боротьби з корупцією. Антикорупційне бюро почали створювати ще восени 2014 року. Запрацювало через рік. Результатів не видно. Створення Агентства із запобігання корупції супроводжувалося скандалами. На даний момент, говорити про повну довіру до нових антикорупційних органів не доводиться.

    Скандали охоплюють і Генеральну прокуратуру. Залишається невирішеним питання із Віктором Шокіним.

    Чи вплинуть результати референдуму в Нідерландах на рішення про безвізовий режим та асоціацію загалом?

    — Референдум можна розцінювати як своєрідну загрозу. Може стати додатковим аргументом (проти асоціації ЄС з Україною — ред.). Це також можливість для Росії запустити свій черговий пропагандистський механізм, щоб зупинити процес євроінтеграції. Але будь-яка пропаганда, була б непродуктивна, якби Україна показала справжнє проведення реформ. Цього немає.

    Українська влада два роки паразитує на двох темах: перша — Революція Гідності, друга — війна й допомога. Вони обрали стратегію «дітей лейтенанта Шмідта» — їздять по світу і випрошують допомогу, здебільшого грошову. Запропонувати цікаві проекти чи виступити потенційним суб’єктом — не можуть.

    Нагадаємо, Єврокомісія 1 березня прийняла рішення розглядати питання безвізового режиму для України та Грузії окремо.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору