ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як закарпатцям будуть нараховувати оплату за електроенергію, розповіли в Закарпаттяобленерго

    19 квітня 2024 п'ятниця
    101 переглядів
    Із 1 березня 2016 року починають діяти нові тарифи на електричну енергію

    Із 1 березня 2016 року починають діяти нові тарифи на електричну енергію, що відпускається населенню, визначені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 26.02.2015 року за №220, яка зареєстрована в Міністерстві юстиції України 02.03.2015 за №231/26676.

    Нагадуємо, що згідно з вищевказаною постановою, загалом підвищення тарифів на електроенергію для населення повинно відбутися у п’ять етапів протягом двох років, зокрема, перший етап був з 01.04.2015 року, другий етап – з 01.09.2015 року, третій почне діяти з 01.03.2016 року, четвертий – з 01.09.2016 року та останній п’ятий етап – з 01.03.2017 року, – повідомляють в Закарпаттяобленерго.

    Відтак, із 1 березня 2016 року відбудеться третій етап підвищення тарифів на електроенергію для населення, при цьому середнє підвищення тарифів становитиме 25%.

    У той же час слід зазначити, що вказані заходи державного регулятора з підвищення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню, направлені на поступове приведення їх до економічно-обґрунтованого рівня та, врешті-решт, ліквідації перехресного субсидування населення за рахунок інших споживачів електричної енергії.
    Для відома, економічно-обґрунтований рівень тарифу на електричну енергію для населення станом на 1 січня 2016 року складає 194,40 коп./кВт.год. (з ПДВ).

    У той же час слід наголосити, що для уразливих верств населення, зокрема, для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, населенню, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природнім газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі в сільській місцевості) та в гуртожитках, встановлені тарифи на найнижчому рівні.

    Примітка. Електрична енергія, яка витрачається в багатоквартирних будинках та гуртожитках на технічні цілі (роботу ліфтів, насосів та замково-переговорних пристроїв, що належать власникам квартир багатоквартирного будинку на праві спільної власності) та освітлення дворів, східців і номерних знаків, відпускається за тарифом 82,5 коп. за 1 кВт·год (без податку на додану вартість).

    Електрична енергія, яка витрачається в дачних та дачно-будівельних кооперативах, садових товариствах, гаражно-будівельних кооперативах на технічні цілі (роботу насосів) та освітлення території, відпускається за тарифом 82,5 коп. за 1 кВт·год (без податку на додану вартість).

    ПАТ «Закарпаттяобленерго» також звертає увагу побутових споживачів на те, що нарахування їм суми до сплати за спожиту електроенергію в лютому 2016 року буде проведено за тарифами, що діють до 1 березня 2016 року. Це значить, що рахунки за лютий 2016 року, які населення отримуватиме на початку березня поточного року, міститимуть суму до сплати, сформовану із застосуванням старих тарифів, тобто тих, що діють до 1 березня 2016 року. Рахунки, в яких сума до сплати буде нарахована вже за новими тарифами, надійдуть споживачам у квітні 2016 року.


    oblenergo_0.jpg


    Читайте інформацію про "пересічку" для закарпатців - власників авто з іноземною реєстрацією

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору