ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як живе ОСББ на «Корзо 25» в Ужгороді (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    83 переглядів
    Вулиця Корзо - вулиця для прогулянок

    Розташований будинок на вулиці Корзо, сьогоднішня назва якої цілком відповідає призначенню – вулиця для прогулянок.

    Сьогодні мова піде про невеликий будинок в історичному центрі міста, де немає землі для прибудинкової території та весь перший поверх зайнятий магазинами і банками. Чи можливо за таких умов ефективно управляти будинком та при цьому ще і організувати затишне місце відпочинку? Якщо є на те велике бажання, то можна. Ось який вихід знайшли мешканці cеми квартир, об’єднавши зусилля разом з підприємцями.
    Шопінг, променад, кав’ярні, банки, кондитерські – все це поруч з будинком ось уже 88 років! Добротно збудована триповерхівка пристойно зберіглася навіть після багатьох років управління комунальним ЖЕКом.
    Ось уже 6 років мешканці самостійно управляють будинком, створивши об’єднання співвласників. Але ще задовго до реєстрації об’єднання сусіди всіляко намагалися покращити свої умови проживання у будинку за рахунок самостійно зібраних коштів. І сьогодні є чим похвалитися. Суцільно завантажений технікою для нежитлових приміщень клаптик території першого поверху вирішено було перекрити, влаштувавши на рівні другого поверху затишний внутрішній дворик для відпочинку та спілкування з сусідами.
    Звичайно, інженерні мережі довелося відновити. Не забули і про сучасний домофон та облік коридорного освітлення. Покриття даху, що прослужило вірою і правдою майже 90 років, нещодавно замінено сучасним з відновленням водостоків у їх первозданній формі. Тут на допомогу прийшла міська влада, оплативши 90% вартості ремонту.
    Поступово забулося, що колись не всі сусіди вірили в успіх, та навіть були байдужими до всього, що знаходиться за межами власного порогу. Як сьогодні живуть сусіди найкраще демонструють фото, які бажано продивлятися без заздрощів.


    13 нових ОСББ створили в Ужгороді з початку року

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору