ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Розформування роти "Карпатська Січ" прокоментував командир 93-ї ОМБр

    16 квітня 2024 вівторок
    113 переглядів
    93 ОМБр

    Інформацію з соціальної мережі Фейсбук про розформування окремої добровольчої чоти "Карпатська Січ", яка входила до складу 93-ї окремої Гвардійської механізованої бригади прокоментував командир 93-ї ОМБр полковник Владислав Клочков.

    Сьогодні в мережі Facebook була оприлюднена заява командира ОДЧ «Карпатська Січ» Олега Куцина про те, що окрема зведена штурмова рота «Карпатська Січ» припинила своє існування в складі 93-ї окремої Гвардійської механізованої Харківської бригади, а бійці підрозділу, які несли службу за контрактом у Збройних силах України, звертаються з рапортами про бажання розірвати контракти.

    Прокоментував ситуацію командир 93-ї ОМБр полковник Владислав Клочков.

    «Дійсно, окрема зведена штурмова рота «Карпатська Січ» була створена в складі 93-ї бригади внутрішнім наказом з добровольців, які пліч-о-пліч боронили Україну разом з нашими військовослужбовцями, в тому числі і в новому терміналі Донецького аеропорту, в Пісках, Опитному, Водяному тощо. Як тимчасова міра, було вирішено створити саме зведену роту до формування окремого штатного підрозділу, аби бійці «Карпатської Січі» мали змогу разом, в єдиному злагодженому колективі продовжувати виконувати бойові завдання. При укладенні контрактів військовослужбовцям пропонувались вільні посади, адже штат бригади був майже повністю укомплектований. Після виходу 93-ї ОМБр з зони проведення Антитерористичної операції до пункту постійної дислокації, військовослужбовцям «Карпатської Січі» довелось повертатись до тих підрозділів, в яких вони займають посади згідно штатного розкладу. Це проблема, адже бійці хочуть продовжувати служити разом і, в багатьох випадках, на інших посадах. Проте є порядок і дисципліна, що є фундаментом будь-якої армії. Який вихід з ситуації? Зараз триває демобілізація 4-ї хвилі. В бригаді звільнилась велика кількість посад, в тому числі й командирських. І ті бійці «Карпатської Січі», що прагнуть і далі служити Українському народу в складі нашої бригади, мають можливість перевестись на посади, що їх влаштують. Бойові заслуги «Карпатської Січі» беззаперечні.
    Особисто я вдячний воїнам за гідну службу й вважаю за честь бути з ними в одному строю», - сказав полковник Владислав Клочков.

    З повагою, прес-служба 93-ї окремої Гвардійської механізованої бригади

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору