ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський держуніверситет вважає рішення сесії Ужгородської міськради стосовно басейну "Спартак" незаконним

    29 марта 2024 пятница
    36 переглядів

    На останній сесії Ужгородської міської ради депутати прийняли рішенння про передачу басейну "Спартак" у комунальну власність обласного центру Закарпаття. Досі спортивно-оздоровчий комплекс "Під замком" перебував на балансі Закарпатського державного університету. Ректор ЗакДУ Федір ВАЩУК вважає таке рішення незаконним і коментує події навколо басейну так:— 23 березня 1999 року рішенням XI сесії Ужгородської міської ради III скликання басейн та споруди, розміщені в мікрорайоні парку під замком, було передано на баланс Ужгородського державного інституту інформатики, економіки і права. Протягом перших 18 місяців за кошти вузу було капітально відремонтовано чашу басейну, приміщення, встановлено автономне опалення, замінено насоси, котли, хлораторну установку на загальну суму більш ніж 1 млн. грн. На відміну від 1999 року, коли балансова вартість цього об'єкта становила 80 тис. грн., сьогодні вона сягає 4 млн. грн.

    Тепер все це у нас просто забирають, жодного слова не промовивши про відшкодування. Звісна річ, таке рішення депутатів не є законним, і ми відстоюватимемо права студентів та їхніх батьків, за кошти котрих проводився ремонт і утримувався спортивно-оздоровчий комплекс.

    Ми вже неодноразово повідомляли громадськості про те, що готові віддати басейн у безкоштовну оренду будь-якій організації чи установі. Однак брати на себе утримання цієї споруди так ніхто і не зголосився. Мабуть, підприємців лякають суми - тільки підігрів води у зимовий період обходиться у 28,5 тис. грн. на місяць. Міська казна на такі витрати тим паче не розрахована.

    Нам вдалося вдихнути життя у бездіяльний досі об'єкт. Влітку всі ужгородці мали змогу відпочити тут за дуже помірну ціну. Студенти, школярі, пільгові категорії громадян оздоровлювалися безкоштовно.

    Відтак Закарпатський державний університет не збирається потурати певним бізнесовим інтересам. Ми діятимемо виключно в рамках чинного законодавства.



    Прес-служба Закарпатського державного університету.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость