ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ніч безвізу на кордоні з Угорщиною минула без особливого ажіотажу (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    94 переглядів
    Закарпаття - ЄС. Безвіз прибрав з кордону зайвий бюрократичний елемент

    У ніч вступу в дію безвізового режиму між Україною та країнами Європейського Союзу на пункті пропуску «Чоп-Захонь» на смузі в бік Угорщини було усього кілька автомобілів, переважно на іноземній реєстрації.

    Першою ж перетнула українсько-угорський кордон з біометричним паспортом закарпатка Ірина Бреза. На території Угорщини її привітали угорські прикордонники та кілька десятків українських журналістів, які вітали не лише героїню нічних сюжетів, але і колегу.

    Вже на ранок митники та прикордонники очікують на збільшення громадян, які планують перетнути кордон з біометричними паспортами. За прогнозами, пасажиро-транспортний потік збільшиться на 30%. Водночас наразі не йдеться про відкриття додаткових пунктів пропуску.

    За словами начальника Чопського прикордонного загону Сергія Білявця, українська сторона готова до такого навантаження, хоча не виключено, що задіють додаткові смуги руху. А ще на кордоні вже від ранку почнуть працювати волонтери, які надаватимуть громадянам у чергах інформаційну допомогу.

    Угорські ж прикордонники наголосили, що безвіз прибрав з процедури перетину кордону зайвий бюрократичний елемент. Однак варто пам′ятати, що інші контрольні заходи залишаються у силі й надалі.

    Нагадаємо, що в неділю перший день безвізу зустрічатиме на Закарпатті Президент України Петро Порошенко.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору