ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Черговий ШОК для українських водіїв!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    83 переглядів
    В Україні змінилися правила транспортного збору на авто

    Кабінет міністрів України змінив методику визначення середньоринкової вартості легкового автомобіля для оподаткування його транспортним податком (в розмірі 25 тисяч гривень).

    Дана постанова була прийнята на засіданні уряду.
    Таким чином, з формули розрахунку середньоринкової вартості був виключений коригувальний коефіцієнт в залежності від пробігу.
    За новою методикою не враховується тип коробки передач, а ціна формується на підставі марки, моделі, об'єму циліндрів двигуна і типу палива.
    Для визначення середньоринкової ціни у формулі ціна нового автомобіля множиться на коригувальний коефіцієнт з урахуванням терміну експлуатації авто.
    Скорегований, внесених до Податкового кодексу, об'єктом оподаткування транспортним податком є ​​автомобілі не старше п'яти років, середня ринкова вартість яких перевищує розмір 375 розмірів встановленої на 1 січня звітного року мінімальної заробітної плати.
    Список автомобілів, середня ринкова вартість яких перевищує 750 мінімальних заробітних плат, буде розміщений на з урахуванням даних про марку, модель, рік випуску і типі палива.
    Якщо ж на сайті МЕРТ буде відсутній інформації про автомобіль, який підлягає оподаткуванню транспортним збором, міністерство за зверненням ДФС або власник авто може самостійно визначити вартість і розмістити її на сайті.
    В кінці квітня поточного року Європейська комісія запланувала затвердити єдиний дорожній збір на всіх автомобільних дорогах в країнах Європейського союзу.
    Для визначення суми оплати буде введена певна формула, в якій головними показниками стануть кількість пройдених кілометрів і ступінь шкоди, що завдається навколишньому середовищу окремо взятим транспортним засобом. Також Булк підкреслила, що доходи, що надходять державі від збору, будуть переводитися до бюджету країн, на дорогах яких пересувався автомобіль.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору