ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Керівний чиновник Ужгородської міськради: Дайте дитині 4 гривні на випадок, якщо раптом вона втратить учнівський!

    29 березня 2024 п'ятниця
    100 переглядів
    Як коментують інциденти зі школярами у стінах Ужгородської міськради

    Кілька випадків щодо того, як в Ужгороді водії автобусів міських маршрутів спілкуються зі школярами, цими днями обговорюються в соцмережі Фейсбук. Їх і прокоментував начальник відділу транспорту, державних закупівель та зв’язку Ужгородської міської ради Петро Бобик:

    - Ми звернулися до всіх перевізників із проханням ще раз провести роз’яснювальну роботу з водіями, наголосити на необхідності бути ввічливими, коректними, уважними до пасажирів. Проте потрібно говорити й про інший аспект безкоштовного перевезення школярів. Тисячі ужгородських сімей щодня реально економлять, і якщо рахувати з березня 2016 року, коли було прийнято рішення про безплатний проїзд для учнів шкіл міста, це чималі гроші. Отже мета, якою керувався міський голова Богдан Андріїв при запровадженні цієї пільги, досягнута.

    Судячи з дискусії в соцмережах, те, що в Ужгороді діти можуть їздити автобусами без оплати та ще й у будь-який час доби, незалежно від дня, місяця, вихідних, канікул періоду тощо – сприймається усіма, як безумовно належне і гарантоване. Хоча законодавством передбачено, що пасажир має право купувати для дітей віком від 6 до 14 років квитки за пільговою ціною – зі знижкою 25% і лише з 1 жовтня по 15 травня.

    Перевізники в Ужгороді забезпечують безплатний проїзд учнів ВИКЛЮЧНО ЗА ВЛАСНИЙ РАХУНОК, БЕЗ ЖОДНОЇ КОПІЙКИ КОМПЕНСАЦІЇ З МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ. При цьому з часу запровадження цієї пільги соціальні мережі два-три рази на місяць "здригаються" від повідомлень, що водії вимагають посвідчення у школярів або не дозволяють без нього їхати. Нескладно підрахувати, яку частину одного відсотка з усіх перевезених школярів (загалом їх у місті близько 15 500 ) складають подібні випадки.

    Водночас, щоб не платити за проїзд, почали масово використовувати фальшиві посвідчення, прострочені (це коли колишній учень уже студент університету, але використовує для проїзду учнівський квиток), переправляти дати, пред’являти заповнений від руки, з криво вклеєним фото, без печатки бланк посвідчення (найчастіше це роблять учні шкіл із навколишніх сіл). Якщо ж водій це "посміє" перевірити, помітить і скаже – соціальні мережі гудуть, як вулики. Хоча відповідно до Закону України “Про автомобільний транспорт” пасажир зобов'язаний мати при собі квиток на проїзд, на перевезення багажу, за наявності права пільгового проїзду – відповідне посвідчення чи довідку. А в Правилах надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України 18 лютого 1997 року № 176, зазначено, що водій автобуса має право не допускати до поїздки пасажирів, які не мають квитків або не пред'являють посвідчення встановленого зразка, котре підтверджує право на пільговий проїзд.

    Тому я дуже прошу батьків: крім дискусій у соцмережах, ще й завчасно потурбуйтеся, щоб учнівський квиток вашої дитини був належно продовжений на кожен навчальний рік; щодня перевіряйте, чи дитина має його при собі; дайте 4 гривні на випадок, якщо раптом вона втратить учнівський; не дозволяйте використовувати підроблений квиток, а також після закінчення школи.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору