ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Микола Рудьковський допоможе ужгородській Кам’яниці

    19 апреля 2024 пятница
    57 переглядів

    Днями з робочим візитом Закарпаття відвідав Міністр транспорту і зв’язку України, соціаліст Микола Рудьковський. Одразу після прибуття до Ужгорода, голова транспортного відомства відвідав село Кам’яниця, що неподалік обласного центру.

    Микола РУДЬКОВСЬКИЙ.
    Микола РУДЬКОВСЬКИЙ.

    Тут Міністр взяв участь у відкритті будинку культури, споруду якого він передав із балансу «Укрзалізниці» у комунальну власність села. З цього приводу після звернення мешканців Кам’яниці Микола Рудьковський підписав спеціальний наказ.

    Після урочистостей біля будинку культури громада села разом з поважним гостем перебралася на подвір’я Кам’янецької сільської ради. Тут своїми виступами Міністра радували творчі колективи села. Микола Миколайович у відповідь пообіцяв частіше навідуватися до цього чудового куточка Ужгородщини. Окрім того, він пообіцяв допомогти кам’янцям у підведенні до села мережі газопостачання. За словами Миколи Рудьковського, необхідний кілометр газопроводу буде підведено до Кам’яниці вже до Нового року. Спілкуючись із селянами, діючий Міністр зауважив про необхідність передачі влади і широких повноважень місцевим громадам. «Якби Закарпаття, Ужгородський район чи ваше окреме село мали більше повноважень, то ви б давно вже вирішили проблему газифікації, будинку культури тощо. Причому без оббивання порогів високих київських кабінетів та купи листів і звернень у ту ж столицю», — зауважив Рудьковський.

    Після від’їзду з Кам’яниці, міністр зустрівся з транспортниками закарпатської філії СМАПу. Потім — із залізничниками Чопського депо, а відтак в Ужгородському прес-клубі реформ — із журналістами. У рамках прес-конференції Микола Рудьковський зізнався, що саме він був одним із ініціаторів створення антикризової коаліції. За словами Міністра, тоді треба було приймати якесь рішення, а не чекати, поки економіка країни почне розвалюватися. Якби тоді не було створено саме такої коаліції, то Україна б почала платити Росії по 300 умовних одиниць за газ. І це був би лише початок «теплих» сусідніх відносин… Рудьковський також розповів, що одразу після свого призначення на посаду Міністра, він відмінив кілька наказів свого попередника Бондаря. Зокрема і розпорядження, згідно з яким, квиток із Києва до Сімферополя коштував 150 гривень. Зараз же — 110. Він вперше підписав наказ про оздоровлення працівників «Укрзалізниці» та започаткував прозорий розподіл дозволів на міжнародні перевезення. А ще, після інвентаризації виявив, що на українській залізниці — сім тисяч кілометрів непридатного залізничного полотна…

    Не оминув Міністр і питання ужгородського аеропорту. Він вважає, що навіть нестратегічні летовища України мають право на існування, хоча б задля розвитку туризму та рекреації. На такі об’єкти він уже заклав у на наступний рік кошти у бюджеті Мінтрансу.

    Що ж до Указу Президента та рішення РНБО про усунення Рудьковського з посади Міністра, сам Микола Миколайович сказав наступне: «Наказ Ющенка про мою відставку має таку ж силу, як мій наказ про усунення його з президентського крісла». А стосовно РНБО, то окрім прем’єра та Миколи Азарова, там працюють майже всі керівники штабів «НУ-НС». Тому й позиція така у цього «органа для розбором». «Всі ці перипетії навколо Мінтрансу — просто політичний фарс та спроба цькування «неугодних», — зауважив Микола Рудьковський. Разом з тим, він зізнався, що немає якогось агресивного ставлення до Президента. Однак його обурює той факт, що керівник Секретаріату глави держави очолює виборчий штаб «НУ-НС». Міністр каже, що такого навіть при Кучмі не було…

    Під завісу прес-конференції Микола Рудьковський привітав із днем народження закарпатську журналістку Західної інформаційної корпорації та зізнався, що у вільний час грає у футбол та їздить до мами в село на вареники.

    Павло БІЛЕЦЬКИЙ, "Чиста політика"
    В Ужгороді Микола Рудьковський заявив, що не вважає себе міністром у відставці

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору