ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Сергій Ратушняк погрожує прийняти бюджет обласного центру Закарпаття без узгодження із держбюджетом України

    16 апреля 2024 вторник
    52 переглядів

    Депутати Ужгородської міської ради на чолі з мером Сергієм Ратушняком надіслали звернення до Президента України, народних депутатів та Голови Верховної Ради України. У звернені депутати вимагають невідкладно започаткувати курс на децентралізацію влади і системні реформи в Україні.

    Сергій РАТУШНЯК.
    Сергій РАТУШНЯК.

    Як повідомили в прес-службі Ужгородської міської ради, міські депутати обурені кулуарними та непрозорими намірами реформування територіальної влади. Обранці тим самим підтримали Асоціацію міст України, яка з подібними зверненнями до керівництва держави зверталася неодноразово.

    Депутати надіслали Президенту України, народним депутатам та Голові Верховної Ради перелік проблем «критично недостатнього ресурсного і законодавчого забезпечення місцевого самоврядування, які з року в рік ігноруються урядом і парламентом». Серед таких проблем:

    – недофінансування виконання делегованих повноважень у розмірі 9-10 млрд грн, у т. ч. і в проекті бюджету країни на 2008 рік;

    – мізерний рівень частки бюджетів на здійснення власних повноважень (на рівні 5%, тоді як у розвинених країнах 50-70%;

    – пропорційна система виборів на місцевому рівні;

    – потурання корупційній системі тендерних процедур закупівель за бюджетні кошти.

    У зв’язку з цим та у разі не усунення проблем депутати погрожують затвердити бюджет міста на 2008 рік без узгодження з показниками Державного бюджету (але з урахуванням нормативів соціальної забезпеченості, передбачених чинним законодавством).

    Своєю чергою, інтернет-видання «Закарпаття online» повідомляє, що відповідний текст заяви не приймався на сесії міськради і не було дотримано формальної процедури підписання депутатами, інформує ЗІК.
    Ратушняк та його команда, або Що годен Сергій Миколайович без БЮТу?
    Закарпаття: Прикордонна застава на кордоні зі Словаччиною стала об’єктом прихватизаційних домагань мера Ужгорода Ратушняка?
    Ужгородський мер "запалав" бажанням висловити недовіру "губернатору" Закарпаття
    Ужгородський Арбат ...заїздили!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну и что-таких как он изобретателей в зонах немало.Ему необходима республыка Шкид.А он Президент и вершитель судеб ужгородцев(слава Богу не закарпатцев)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ратушняк проклят http://bogakara.narod.ru