ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородці — ПРОТИ відстрілу бродячих собак шприцами з отрутою!

    25 апреля 2024 четверг
    46 переглядів

    У вихідні представники організації «Допоможи другу» на головній площі Ужгорода збирали підписи городян, які категорично проти вбивства на вулицях нічийних псів. Заяву з протестом і сотнею підписів передадуть до прокуратури – міської та обласної природоохоронної.

    Звільнити обласний центрр Закарпаття від нашестя бродячих собак влада вирішила після того, як одна із тварин, хвора на сказ, покусала жінку. Міські комунальники відстрілюватимуть бродячих собак шприцами з отрутою. У місті на два місяці оголосили карантин після того, як вуличний пес, хворий на сказ, покусав жінку.

    В Ужгороді комунальники відстрілюватимуть бродячих собак шприцами з отрутою. У місті на два місяці оголосили карантин після того, як вуличний пес, хворий на сказ, покусав жінку. Нині в невеликому Ужгороді лише за офіційними даними – понад три тисячі бродячих собак. Відловлювати їх почнуть за 4 дні, коли привезуть із Києва дві пневматичні рушниці, 50 спеціальних шприців, сотню голок та отруту. Дві бригади собаколовів працюватимуть у дві зміни. Відстрілюватимуть тварин рано-вранці та пізно ввечері, щоб не бачили люди.

    Василь Грамотник, директор комунального автотранспортного підприємства міста Ужгород:"Десь із 6 до 8, поки діти ще не йдуть до школи. У цей період ми будемо. А уже у весняний період, то будемо з 5 до 7 ранку і ввечері буде друга зміна. Ввечері будемо йти з 8 вечора".

    Захисники тварин категорично проти. Вони пропонують звести в Ужгороді спеціальну клініку-притулок, де можна було б стерилізувати й вакцинувати собак. Щоб зберегти життя вуличним псам, під зверненнями до прокуратури свої підписи поставили більше сотні городян.

    Віра Романова, голова ужгородської міської організації «Допоможи другу»: "Если сейчас истребят всех собак – придут бродячие с окраины. Пустым город не будет. Наши чиновники сами приглашают бешенство в город. Собаки с окраины более подвержены заболеваниям, чем уже здесь городские. То есть, эпидемиологическая ситуация явно ухудшится с отстрелом".

    Торік до медиків звернулося понад півтисячі покусаних бродячими собаками ужгородців. У січні цього року – півсотні постраждалих. Курс лікування однієї людини коштує державі 480 гривень. Люди кажуть: нічийні пси допікають.

    Олександр Левчук, мешканець міста Ужгород: "Не можна ні проїхати, ні пройти. Не випустиш нічого, тому що зловлять. Я їду велосипедом – не можна їхати. Чіпляються за ноги".

    Марія Лесь, мешканка міста Ужгород:"Я за, щоб їх відловлювати, але щоб їх не вбивати, а годувати. Щоб міська влада звідкись виділила кошти і кормила тих собак. І ще за одне – штрафувати тих людей, які розводять собак, пограються з ними і потім їх викидають на вулицю".

    Торік влада виділила захисникам тварин ділянку під будівництво притулку. Зводити його не починали, бо не мають за що. Тепер ужгородські комунальники планують за два місяці відловити половину вуличних псів. На території сміттєзвалища вириють могильник, де спалюватимуть хворих на сказ тварин.

    Світлана КОВБИЦЯ, "Факти", ICTV
    Проти ЗНИЩЕННЯ собак в Ужгороді виступають захисники тварин Закарпаття
    Безпритульних собак в Ужгороді планують знищити за 2 місяці
    В обласному центрі Закарпаття запроваджено "собачий" податок розміром 1,7 гривні на рік
    В Ужгороді розпочали відстріл бродячих собак. Шприцами з отрутою!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ужгородці однозначно ЗА відстріл бродячих собак!!!

    Ті хто проти, напевно, ще не були покусані бродячими псами, і не проходили курс уколів :((

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Рата сам бешеный.