ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття на межі техногенної катастрофи?

    20 апреля 2024 суббота
    56 переглядів

    За інформацією Держгірпромнагляду, у Закарпатській області, на території промислового майданчика шахти N9 Солотвінського солерудника утворилося ще одна карстова воронка приблизно 30-40 метрів в діаметрі об'ємом приблизно 10 м куб. Експерти натякають на на техногенну катастрофу в регіоні, яка загрожує не тільки підприємству, але і селищу.

    "В межах шахтних гірських відведень за останні роки утворилися і продовжують утворюватися провали земної поверхні, "воронки", тріщини, які стали красномовним натяком на техногенну катастрофу в регіоні, яка загрожує не тільки підприємству, але і селищу", - йдеться в повідомленні прес-служби територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області.

    За інформацією прес-служби, "воронка" знаходиться між південною стіною будівлі солефабрики і затопленою шахтою N7, приблизно за 50 метрів від фабрики. Детальні обставини і причини аварійної ситуації з'ясовуються. До з'ясування причин і можливих наслідків припинено проведення гірських робіт на шахті N9, людей із шахти евакуйовано, виставлені довкола пости.

    Попередня карстова воронка зафіксована 22 грудня 2007 року об'ємом 4 м куб.

    Аварійні ситуації на Солотвінськом солеруднике почастішали з осені 2004 року 21 листопада із-за вивалювання породи (галечника), що призвело до значних пошкоджень армування.

    Було заборонено експлуатацію стовбура "Вентиляційний" шахти N8 Солотвінського солерудника. 5 грудня 2004 року у дворі домогосподарства жителя смт Солотвино стався провал земної поверхні. "Воронка", яка з'явилася над дренажною штольнею "Північна" шахти N9, склала 4м в діаметрі і приблизно 8м глибиною.

    Разом з тим, спостерігається і активізація підтоплення гірських виробок, руйнування об'єктів на поверхні. Таким чином, 16 січня 2006 року під час подачі залізничних вагонів під заповнення сіллю, зруйнувався вузол навантаження, повідомляє NEWSru.ua.
    "Мертве море" Закарпаття під загрозою зникнення!
    Люди в закарпатському Солотвині вже третій день гріються, хто чим може. Бо газу — нема!
    Закарпаття: Комісія вивчала ситуацію на Солотвинському солеруднику
    У закарпатському Солотвино знову бунт – пацієнти перекривали шлях гранітом!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору