ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Напад на фармацевтів, або Аптечне рейдерство в Ужгороді триває!

    19 апреля 2024 пятница
    65 переглядів

    Аптечна тема насправді не нова. Ще в 2004 році міська влада Ужгорода за керівництва Віктора Погорєлова вирішила забрати 8 аптек із обласної комунальної власності у міську. Було укладено мирову угоду і договори оренди із Закарпатським обласним виробничим об’єднанням „Фармація”, яке продовжувало обслуговувати ці аптеки.

    Ужгородці, фактично, не помітили жодних змін — усі аптеки працювали у звичному режимі. Єдине, що прибуток з оренди отримувала не область, а місто. Однак дія згаданих договорів завершилася у жовтні 2006 року, а нова влада не поспішала їх продовжувати. Натомість з невідомих причин, було поспішно створено ужгородське комунальне підприємство «Аптека».

    За новим підприємством виразно проглядаються перший заступник міського голови Ужгорода Володимир Бобков, бізнесові інтереси котрого стосуються сфери торгівлі ліками, і особисто міський голова С.Ратушняк, від чийого імені відкрито виступають аптечні рейдери, і без "благословення" котрого вони не зробили б жодного кроку.

    Наприкінці минулого року голова КП А.Сятиня через тиск на керівників аптечних підприємств здобув інформацію про господарську діяльність цих структур, на основі якої згодом були виготовлені документи, які дозволили відомим особам взяти під свій контроль роздрібну торгівлю лікарськими засобами. А вже на початку нинішнього року зазначені особи, погрожуючи керівникам аптечних філій, здійснили і перепідпорядкування приміщень аптек, "заодно" привласнивши (через створене КП "Аптека") залишки лікарських засобів на загальну суму близько одного мільйона гривень.

    Далі новостворене КП, для якого аптеки як окремі юридичні особи стали просто невигідними, почало захоплювати їх одну за одною, без будь-яких необхідних у даному випадку актів прийому-передачі чи впровадження процесу ліквідації попередніх фармацевтичних структур.

    Олена Литвин, завідувачка аптеки №1 стверджує, що їх взагалі не повідомили про новостворене підприємство, відмовили дати ознайомитися зі статутом. Однак жінкам все ж таки вдалося отримати цей надзвичайно важливий документ у руки. Найбільше налякало аптекарів право КП на відчуження рухомого та нерухомого майна. А коли саму будівлю аптеки №1 оцінили всього у 69 тисяч гривень, Олена Литвин і колектив вирішили не допустити будь-кому з зацікавлених осіб розбазарення майна. Тим не менше у квітні минулого року до фармацевтичного закладу завітала виконавча служба і зробила першу спробу виселення аптекарів. Попри те, що справа по приміщенню на той момент перебувала у суді, і відповідно, рішення по ній не могло бути прийняте. Перелякані аптекарі зачинилися в підсобному приміщенні, в той час як молодики з виконавчої служби почали ламати замки і двері.

    Однак вже через кілька місяців жінок просто вигнали на вулицю, а аптека донині закрита «на ремонт». Справа досі у суді, однак вже ніхто й не сподівається, що найстаріша в Ужгороді аптека (перша згадка про неї датована 1682 роком) колись продовжить свою діяльність.

    Самі ж аптекарі переконані, що така доля чекає на більшість аптек Закарпатської області, адже 80% приміщень цих установ належить місцевим радам.

    А постраждають пільговики…

    Схоже, шо тепер на черзі ще один фармацевтичний заклад. Завідувачка соціальної аптеки №130 Єлизавета Бисага стверджує, що нападки на них тривають уже майже рік. Першим тривожним дзвоником став минулорічний підпал: тоді вогнем було пошкоджено меблі, офісні речі, стіни та стеля приміщення. Прямі збитки становили 2000 гривень, побічні — близько 4500 гривень. Потім без жодних зрозумілих причин міська влада прийняла рішення про припинення реалізації тут ліків за пільговими цінами: їх вартість на 30 відсотків тут була нижчою ніж в інших подібних закладах

    Тепер же йдеться про закриття аптеки № 130. Про виділення місця під нову «соціальну» аптеку, мова звісно не йшла і нині не ведеться. І це незважаючи на неодноразові звернення громадських організацій, в тому числі й Закарпатської обласної організації ветеранів війни, в яких йдеться про те, що нині соціально не захищені верстви населення не мають змогу отримувати ліки за пільговими цінами. У відповідь — тиша. Утім тепер стало відомо, що вже незабаром нова «соціальна» аптека буде відрита в приміщенні обласної клінічної лікарні, і в такий спосіб болючу для тисяч ужгородців проблему буде вирішено.

    Щодо приміщення аптеки №130 – то його доля наразі невідома, однак ходять чутки, що вже знайшовся покупець на цей ласий шматочок ужгородського майна. Хто б сумнівався…

    (UA-reporter.com може не поділяти точку зору авторів. Матеріал отримано з електронної адреси [email protected])
    Єдина соціальна аптека зникне з мапи Ужгорода, бо владі Ратушняка сподобалося її приміщення!..
    Ужгород: 20 аптекарів готові "штурмувати" мерію Ратушняка!
    В Ужгороді діє організоване злочинне угруповання "Аптека"
    УЖГОРОД: "АПТЕЧНА ВІЙНА" МЕРА РАТИ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Все в стиле вора ратушняка

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А, ви не знали пани міліціанти,шо Мартин з Ратушняком об"явили аукціон на аптеку №1 на Корзо,а щоб іі купив Цирик Вася об"яву зробили у додатку до газеті "Ужгород",а щоб ніхто з можливих конкурентів про це не знав цей додаток увесь прямо з типографіі викупив Цирик.РА тушняк поверни аптеку колективу бо будеш проклят не тільки ти .

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    вор ратушняк проклят

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ЦИРИК выезжает на ПМЖ в Новую Зелландию! Так что соли ему насыпят ! Но сдается мне что, страшная беда у него случится в ближайшие дни!