ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Солотвинський солерудник оголосять зоною надзвичайного лиха?

    18 квітня 2024 четвер
    71 переглядів

    У с. Солотвино Тячівського району на Закарпатті відбулася виїзна сесія Закарпатської облради. 63 депутати розглядали єдине питання – «Про критичну ситуацію, що склалася на Солотвинському родовищі кам’яної солі та державному підприємстві стратегічного значення «Солотвинський солерудник» і шляхи виходу з неї».

    Солотвинський солерудник оголосять зоною надзвичайного лиха?
    Солотвинський солерудник оголосять зоною надзвичайного лиха?

    Як повідомив прес-секретар обласної ради Владислав Бильов, депутати оглянули об’єкти солерудника та прилеглої території, де прогресує руйнівний процес карстоутворення внаслідок затоплення гірничих виробок на 8-й та 9-й копальнях. Ситуацію на ДП «Солотвинський солерудник» визнали вкрай загрозливою, наслідками якої можлива самоліквідація шахт і втрата унікальних за своїми лікувальними властивостями обласної та Української алергологічної лікарень, як і зони відпочинку «Соляні озера».

    Разом із облрадою ситуацію вивчали нардепи Станіслав Аржевітін, Олександр Кеменяш, заступник міністра аграрної політики України Олександр Шевченко, заступник міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Богдан Костенюк, начальник відділу Міністерства охорони здоров’я України Ольга Колякова.

    Після тривалих обговорень і виступів депутати одностайно проголосували за те, щоб звернутися до уряду з проханням негайно втрутитися в ситуацію. Найперше – визнати ситуацію надзвичайною і провести в Солотвині виїзне засідання Кабінету Міністрів. Також депутати вирішили попросити уряд розробити комплексну державну програму «Солотвино», в якій передбачити весь комплекс робіт з приведення території до безпечного стану, відселення мешканців з потенційно небезпечних житлових будинків та безпечної експлуатації автомобільної та залізничної магістралей. У зверненні до Кабміну йтиметься також про вирішення подальшої долі Української алергологічної лікарні та про виплату заборгованої заробітної плати шахтарям.

    ***

    З 2002 року у відповідь на численні звернення Закарпатської облради Кабмін видав понад 60 доручень щодо Солотвинського солерудника, більшість з яких не отримали жодної фінансової підтримки.

    UA-reporter.com

    Соленый закарпатский интерес
    В закарпатском Солотвино земля уходит из-под ног. Видео
    Соляна столиця України
    Як витрачатимуться кошти з Держбюджету для ліквідації наслідків затоплень на Солотвинському солеруднику?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору