ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як убезпечитися від трудового рабства за кордоном

    23 квітня 2024 вівторок
    63 переглядів

    Керівник Закарпатської жіночої громадської організації «Веста» Інна Сабадош презентувала в Ужгородському прес-клубі початок на Закарпатті проекту «Інформаційно-освітня кампанія з питань протидії торгівлі людьми для журналістів Закарпатської області». Проект триватиме протягом року.Проект спрямований на підвищення рівня знань журналістів про боротьбу із торгівлею людьми, а також для ширшого висвітлення теми торгівлі людьми, проблем, з якими стикають реальні її жертви.

    У рамках проект відбуватимуться виїзні тематичні засідання в райони області, до яких залучатимуть фахівців органів місцевого самоврядування.

    Голова Ужгородського прес-клубу реформ Ірина Бреза ( прес-клуб задіяний в інформаційному напрямку проекту) розповіла про підсумки моніторингу закарпатської преси щодо висвітлення теми торгівлі людьми та зауважила, що основний позитив від планованих тренінгів у рамках презентованого проекту — це можливість познайомитися із усіма фахівцями, які мають стосунок до боротьби із торгівлею людьми. Це і спеціалізовані громадські організації, і правоохоронці, чиновники тощо. Крім того, журналісти матимуть змогу попрактикуватися у написанні матеріалів, поспілкувавшись безпосередньо із потерпілими.

    Інна Сабадош розповіла про роботу закарпатського центру допомоги тим, хто стикнувся із проблемами за кордоном. Щоб отримати допомогу, можна звертатися за тел. в Ужгороді 3-20-91 чи до Національної безкоштовної гарячої лінії по Україні за номером 8-800-505-50-10.

    Зі слів Інни Сабадош, сьогодні найчастіше жертвами торгівлі людьми стають ті, хто їде працювати за кордон і там потерпає від трудової експлуатації. Нерідко звертаються дівчата, які працювали хатніми робітницями в іноземних сім’ях, де їх змушували надавати ще й сексуальні послуги. Разом з тим не було жодного випадку, коли жінки свідомо їхали за кордон з тим, щоб працювати у секс-індустрії. За названими телефонами можна дізнатися, як убезпечити себе при намірі знайти роботу в інших країнах. Міжнародна організація з міграції, з якою співпрацює закарпатська «Веста», за час своєї діяльності в Україні надала допомогу вже понад 4 тисячам потерпілих людей, повідомили UA-reporter.com із Ужгородського прес-клубу.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору