ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Громадянин Іраку намагався провезти до України трамадол, ефедрин і псевдоефедрин

    28 березня 2024 четвер
    30 переглядів

    По прибутті до Бориспільського аеропорту, пасажир з Іраку обрав проходження митного контролю в “зеленому коридорі” (спрощений митний контроль). Тим самим він дав зрозуміти, що начебто немає при собі наркотичних речовин, переміщення яких через митний кордон України обмежено.Під час огляду речей, митники виявили у валізі іранця пластмасовий чорний контейнер з написом “MUSCLE JUICE”. В цьому контейнері пасажир перевозив 90 пігулок трамадолу та пігулки ефедрину та псевдоефедрину.

    Як відомо, трамадол належить до синтетичних опіоїдних анальгетиків, які широко використовуються для знеболення в хірургії та терапії. Регулярне використання препарату викликає фізичну та психічну залежність. Він згубно впливає на свідомість, емоційний стан, призводить до патологічних змін системи організму. Щодо ефедрину, це – активний інгредієнт багатьох дієтичних пігулок та добавок. Його дія подібна до дії амфітамінів: має сильну стимулюючу дію на центральну нервову систему і серце; викликає прискорене серцебиття і аритмію, підвищує кров’яний тиск. Ефедрин може викликати депресію, нервозність, безсоння.

    Обіг зазначених препаратів обмежено, відповідно до “Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 06 травня 2000 р. №770.

    Відносно громадянина Ірану порушено кримінальну справу, повідомили UA-reporter.com із прес-служби Держмитслужби України.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору