ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Понад 1000 байкерів із-за кордону їдуть в Ужгород

    29 березня 2024 п'ятниця
    27 переглядів

    10-13 липня в обласному центрі Закарпаття проходитиме вже традиційний щорічний фестиваль байкерської музики «Musik Bike Ukrainе». Вчора в Ужгородському прес-клубі презентували програму фестивалю.

    Цього року фестиваль «Musik Bike Ukrainе» відбудеться в Ужгороді 10-13 липня, — розповів голова ужгородського осередку байкерського клубу «Падонкі» Олександр Суханов. До обласного центру Закарпаття приїдуть понад 1000 байкерів із Угорщини, Росії, Польщі, Словаччини, Молдови, Німеччини, Швеції, інших держав. Традиційно блок-пост для зустрічі гостей з інших регіонів і країн розташують на в’їзді до Ужгорода. Там буде розміщено переїзну лабораторію, за результатами «аналізів» якої будуть допускати мотоциклістів до міста.

    Цього року мерія надала байкерам дозвіл провести фестиваль на стадіоні «Авангард», де розмістять 2 сцени. Одну, меншу, — для конкурсів і розважальної програми, більшу (26-метрову) присвячено концертам відомих рок-гуртів. Концертна програма транслюватиметься на широкомасштабному екрані. Заплановано виступи гуртів «Radar» (хеві-метал, Будапешт), «Брем Стокер» (панк-рок, Рівне), «Коррозия метала» (треш-панк, Москва), «Комендантский час» (хар-рок, Москва), «King Size» (хеві, Луцьк), «Kruger» (дизель-рок, Москва), «Rada» (рок, Київ), «Mechanical Poet» (прогресив, Москва), «Черный обелиск» (тре-хеві, Москва) та інші.

    Вже за традицією на фестиваль приїде фронтмен гурту DVS (хард-рок, Київ) Шон Карр, який став членом клубу «Падонкі».

    Поблизу стадіону буде розташовано наметове містечко байкерів, поряд обладнано душові кабінки та туалети.

    У п’ятницю, 11 липня, на стадіоні відбудеться нічне вогненне шоу каскадерів на мотоциклах. У суботу — традиційна мото-прогулянка містом, яка завершиться шоу-виступом байкерів на площі Л. Толстого. Міліціонери забезпечать учасникам фестивалю посилену охорону. В неділю гості зможуть відвідати джерела мінеральних вод Закарпаття. А вночі заплановано дискотека на полі стадіону.

    Під час фестивалю триватимуть конкурси серед байкерів за номінаціями: «Найкращий байкерський прикид», «Дальнобій», «Найстаріший байкер», «Найтовстіший клуб», «За вклад у моторух», «Байкерська нажопниця або супер красуня».

    Ужгородські байкери готують іменні значки, майки, бейджики учасникам фестивалю. Реєстрація коштуватиме близько 200 грн., vip-реєстрація — 260 грн., за які можна буде отримати значок з очима «від сваровського», нашивку і місце у vip-зоні під сценою. Цього року бика не смажитимуть, натомість зварять понад 300 л традиційної закарпатської страви – бограчу та готуватимуть макарони і кашу на польовій кухні.

    Олександр Суханов розповів, що за останній рік 10 закарпатських байкерів увійшли до Національного союзу фотохудожників України. Представники краю побували на Тарасовій горі, в Одесі, Бресті, Кишиневі, а також у Росії, Польщі та Таїланді. Крім того, в області з’явився новий клуб, який зібрав 17 мукачівців та 20 ужгородців. Клуб називатиметься «7 легіон».

    Олександр Суханов також розповів, що улюблена дорога закарпатських байкерів — серпантини у львівському напрямку. Проте саме на цій ділянці траси, на жаль, трапилася аварія, в якій за 20 хвилин провістю згорів новий мотоцикл вартістю 20 тисяч доларів США, що належав ужгородському байкеру. Чоловік, на щастя, врятувався. Байкери також звернулися до водіїв автомобілів з проханням бути уважнішими до інших учасників дорожнього руху та частіше дивитися у дзеркало заднього виду, повідомили UA-reporter.com в Ужгородському прес-клубі.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору