ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Близько 40 жінок і дітей врятовано з полону гірської річки на Львівщині

    18 квітня 2024 четвер
    35 переглядів

    Як повідомили в прес-службі МО України, 11 серпня військовослужбовці 107-го Центру дорожнього забезпечення Збройних Сил України, які обладнують малий автомобільний розвідний міст через річку Стрий у селищі Крушельниця Сколівського району Львівської області врятували з полону гірської річки близько 40 чоловік.Як повідомив відповідальний за сектор №2 у Львівській області з ліквідації наслідків повені полковник Олександр Хмельов, внаслідок стихійного лиха було зруйновано міст через річку Стрий поблизу села Крушельниця, і вже третій тиждень порушено автомобільне сполучення з кількома селами.



    - Багато мешканців, незважаючи на небезпеку і примхи гірської річки, а також численні попередження про загрозу їхньому життю, намагаються самостійно переправлятися через річку у брід. Так, 11 серпня вантажний автомобіль “ГАЗ-53”, в якому їхало близько 40 жінок та дітей, заглух на середині річки. Бурхлива течія почала підмивати колеса та зносити машину, - розповів полковник Олександр Хмельов.



    За його словами, це побачили військовослужбовці, які наводять автомобільний міст. Миттєво оцінивши ситуацію, водій армійського “КамАЗу” молодший сержант Олександр Кушнір та його напарник старший солдат Леонід Герасимчук під’їхали нижче за течією до вантажівки і заблокували сповзання “ГАЗ-53” на глибину.



    - Воїни з борту на борт швидко пересадили переляканих місцевих мешканців і вивезли у безпечне місце, - зазначив полковник Олександр Хмельов.



    Військовослужбовці пояснили врятованим, що ведуться активні роботи щодо наведення тимчасового автомобільного мосту для відновлення сполучення з відрізаними селами. У двотижневий термін, який особисто встановив для військових Президент України Віктор Ющенко, міст буде готовий. Вже у четвер планується розпочати по ньому рух автомобільного транспорту та пішоходів. Конструкція військової переправи буде стояти доти, доки Львівський облавтодор не збудує стаціонарний міст.



    Варто додати, що на сьогоднішній день у селах Підгородці, Урич, Сопіт і Ямельниця Сколівського району Львівщини без нормальних умов життя перебувають близько 4 тисяч людей, 2 сільські ради, на території яких є одна середня школа і три початкових, повыдомляє JeyNews.



    UA-reporter.com

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору