ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сторчак: Держгірпромнагляд бере під жорсткий контроль відбудову постраждалих від повені регіонів

    19 квітня 2024 п'ятниця
    29 переглядів

    Голова Держгірпромнагляду Сергій Сторчак відвідав ряд об’єктів Івано-Франківщини, які потребують відновлення після стихії, зокрема, міст через річку Бистрицю Солотвинську. Відбулося підсумкове засідання Ради Івано-Франківського територіального управління Держгірпромнагляду.Голова Комітету повідомив, що зараз він здійснює робочу поїздку по тих областях, що постраждали від повені. Мета - особисто подивитися як організовано державний нагляд за веденням відновлювальних робіт. Першочергові та головні завдання- концентрація всіх зусиль щодо будівництва нових об’єктів, які були зруйновані під час стихії.

    Одне із важливих завдань в Івано-Франківській області - відновлення систем газопостачання, де голубе палива станом на 13 серпня не отримують 5508 абоненти в 26 населених пунктах. Причинами повільного відновлення газових мереж є зруйновані мости, по яких проходили магістральні газопроводи, не видалена вода із газопроводів та розрив підводних газопроводів.

    Першочергові завдання, які стоять перед державними інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області, це-посилення державного нагляду за дотриманням вимог промислової безпеки та охорони праці на підприємствах тих галузей, де зафіксовано найбільше порушень та ріст травматизму на виробництві, особливо із смертельними наслідками.

    У виступах членів Ради теруправління підкреслювалось, що надалі тривогу викликає відсутність проектної документації на будівництво об’єктів та відповідних нормативно-правових документів щодо ведення будівельних робіт у містах та населених пунктах в умовах щільної забудови при використанні механізмів. Стурбованість також поглиблюється чинниками високого відсотку морально застарілого і фізично зношеного обладнання та устаткування, яке експлуатується на виробництві.

    Територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області прийнято рішення заслуховувати на засіданнях Ради керівників, що допустили ріст нещасних випадків, та тих, які ігнорують вимоги держави по підготовці до осінньо-зимового періоду.

    Довідково:

    Аналіз стану промислової безпеки та охорони праці засвідчив, що в Івано-Франківській області загальний травматизм за перше півріччя 2008 року знижено в порівнянні з аналогічним періодом минулого року ( 101 проти 102), а смертельний – на 2 ( 10 проти 12).

    Його зниження спостерігається в газовому комплексі на 6 нещасних випадків, хімічній промисловості на 4, в лісовому господарстві-на 6, в харчовій промисловості на 5, житлово – комунальній сфері на 2, ріст- у соціально- культурній сфері на 12, в деревообробній на 3, в нафтотогазовидобувній промисловості на 2. Основними причинами нещасних випадків є в першу чергу організаційні: недотримання правил інструкцій з охорони праці працівниками, порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, правил дорожнього руху, трудової або виробничої дисципліни, незастосування засобів індивідуального захисту.

    Основні види подій, які призвели до нещасних випадків із смертельним наслідком: падіння потерпілих з висоти -4, дорожньо - транспортні пригоди-4, падіння , обрушення, обвалення предметів-1, навмисне вбивство працівника-1

    Слід зазначити, що державний нагляд за станом промислової безпеки та охорони праці на Івано-Франківщині здійснюється на 29949 підприємствах, організаціях та установах різних форм власності із середньообліковою чисельністю працюючих 505437 чоловік.

    У звітному періоді територіальним управлінням з метою реалізації державної політики в галузі охорони праці та промислової безпеки працівниками територіального управління проведено 2024 оперативних та 36 комплексних обстежень, виявлено 16920 порушень законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці, призупинено 1584 робіт, до адміністративної відповідальності притягнуто 584 перших керівники, направлено 21 матеріалів слідчим органам та органи прокуратури, що на 6 більше, ніж у 2007 році. Загальна сума накладених штрафів складає 96,10 тис. гривень. На вимогу органів прокуратури та Служби Безпеки України проведено 89 перевірок, на звернення органів місцевого самоврядування-17.

    Правда.if.ua

    UA-reporter.com
    У зоні паводків зруйновано 80 мостів, ще 144 – пошкоджено
    Восстановлено движение поездов на поврежденном от стихии участке на перегоне Делятин-Товмачик
    Закарпатская область. Водная стихия охватила Ужгород ВИДЕО,ФОТОРЕПОРТАЖ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору