ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Свято Миколая у місті Ужгород — єдине на всю Україну

    28 марта 2024 четверг
    124 переглядів

    Щороку 19 грудня на вулицях стародавнього Ужгорода з’являються маленькі “миколайчики”, які роздають усім перехожим цукерки, дзвонять дзвониками та співають новорічно-різдв”яні пісні, а потім усі вони з’єднуються у один великий потік, який збирається на площі Театральній, де знаходиться головна ялинка міста. На сьогодні таким видовищем, коли на вулиці виходять сотні дітей (учні 5-7 класів) переодягненні у червоні шапочки, з червоними шарфиками та новорічними дзвониками, не може похвалитися жодне місто України, крім Ужгорода.

    Акція яка організується і проводиться міським відділом освіти та громадською організацією “Панонія” - до свята Святого Миколая існує вже сьомий рік поспіль. У 1998 році була вперше започаткована учнями ЗОШ №2 Вже у 2000 році в акції приняло участь 890 учнів із 15 шкіл міста. Наступного року в акції приняли участь всі загальноосвітні школи міста.

    Окремо би хотілося сказати про меценатів свята, які дарують місту Ужгород свято: рекламна агенція “Шарк” (директор О.Шпеник), виробники кукурудзяних чіпсів “Папайки”, мережа спортивних магазинів “Екстрім, Рібок, Адідас” (директор Є.Соляник). До речі, лише цього року на вулицях Ужгорода буде роздано 200 кілограм цукерок та 300 пачок папайок.

    Головною метою такого заходу є підтримання і збереження національних традицій та залучення учнів до виробництва святкових предметів на уроках праці. Цього разу на площу Театральну зійдуться понад півтисячі дітей з усіх шкіл міста аби порадувати нас святом.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору