ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці активно користуються своїм правом на податковий кредит

    29 березня 2024 п'ятниця
    106 переглядів
    Ужгород. Податківці постійно роз’яснюють про обов’язок декларувати доходи

    На Закарпатті відбулося чергове засідання Громадської ради при Ужгородській МДПІ. На засіданні були присутні керівники бюджетоутворюючих підприємств, представники малого та середнього бізнесу, сільськогосподарських підприємств, ЗМІ та громадських організацій. Узяла участь у засіданні Ради голова територіального відділення АППУ Марта Волощук. Відкрив зібрання керівник інспекції Тарас Триндяк.

    Як повідомили кореспонденту UA-Reporter.com в Ужгородській МДПІ, Марта Волощук розповіла присутнім про розгляд звернень громадських організацій до податкових органів, зауваживши, що неоднозначність трактування норм податкового законодавства податковими органами та платниками податків призводить до апеляційного оскарження податкових повідомлень-рішень і судових спорів. Удосконалення податкового законодавства – найбільш оптимальний шлях вирішення цієї проблеми. Звернення громадських організацій до податкових органів мають містити конкретні випадки порушення законодавства посадовими особами таких органів та пропозиції щодо вирішення проблемних питань у межах компетенції таких органів.

    Тарас Триндяк розповів присутнім про проведення контрольно-перевірочної роботи Ужгородською МДПІ в умовах дії Закону України від 15.12.2009 р. № 1759-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов ведення бізнесу в Україні» та про актуальні зміни податкового законодавства. Начальник інспекції також зауважив, що здійснення функції роз’яснення податкового законодавства виключно Комітетом Верховної Ради України з питань фінансів та банківської діяльності зняло би багато проблемних питань у стосунках органів ДПС та платників податків, зменшило б кількість апеляцій та судових спорів з питань оподаткування.

    Члени Ради отримали інформацію щодо особливостей та результатів деклараційної кампанії доходів громадян, одержаних у 2009 році. Державний податковий інспектор сектору масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Ірина Рішко розповіла, що громадяни активно користуються своїм правом на податковий кредит, але обов’язок щодо декларування доходів та сплати податку виконують неохоче. Тому з метою залучення громадян до кампанії декларування Ужгородською МДПІ проводяться різноманітні роз’яснювальні заходи, а саме виїзди у сільські ради, зустрічі із мешканцями сіл, з трудовими колективами підприємств, інформування громадян про порядок декларування отриманих доходів шляхом здійснення виступів на телебаченні, радіо, у друкованих засобах маосої інформації та розповсюдження друкованої продукції тощо.

    Підсумком засідання стали пропозиції членів Ради, які стосуються декларування витрат громадянами, та здійснення функції роз’яснення податкового законодавства виключно самим законодавцем – Верховною Радою України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору