ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Інновації в промисловості Закарпатської області

    26 квітня 2024 п'ятниця
    49 переглядів

    У 2010р. інноваційною діяльністю займались 27 промислових підприємств або кожне дев’яте із загальної кількості обстежуваних підприємств, що на 2,8% менше, ніж у 2009р.


    Із загальної кількості інноваційно активних підприємств 18,5% розташовано у м.Ужгород та Ужгородському районі, 14,8% – Свалявському, 11,1% – Берегівському, по 7,4% – м.Мукачево, Виноградівському та Мукачівському районах, 3,7% підприємств – у Великоберезнянському, Перечинському та Рахівському районах.
    За видами економічної діяльності найактивнішими були кожне четверте підприємство харчової промисловості, п’яте – з оброблення деревини та виробництва виробів з неї, сьоме – машинобудування.
    У 2010р. із загального числа інноваційно активних підприємств 85,2% були успішними інноваторами (впровадили у виробництво нові види продукції та інноваційні процеси), що на 18,5% більше, ніж у 2009р.
    Впровадженням технологічно нової чи значно удосконаленої продукції займалось 14 промислових підприємств, якими впроваджено виробництво 16 видів нової для підприємства інноваційної продукції, що на 5 одиниць більше 2009р.
    Інноваційні процеси впроваджували 7 підприємств.
    Ними впроваджено 8 процесів, з яких один маловідходний та ресурсозберігаючий. З них 3 одиниці – у Свалявському районі та по 2 – у містах Ужгород та Мукачево. Зокрема, це процес з виробництва котлів, аерозолів, паливних брикетів, впроваджено автоматизовану систему контролю обліку електроенергії.
    Придбали нові технології тільки 5 промислових підприємств області, з них 4 – придбали устатковання.
    У 2010р. інноваційну продукцію реалізовували 21 промислове підприємство області, з них 2 підприємства реалізовували продукцію, що є новою для ринку та 19 – новою тільки для підприємства. В основному це кожне четверте підприємство м.Ужгород та Ужгородського району, сьоме – Свалявського району; за видами економічної діяльності кожне четверте підприємство з виробництва харчових продуктів та напоїв, кожне п’яте – з оброблення деревини та виробництва виробів з неї та машинобудування.



    Зоряна Добрянська начальник відділу
    статистики промисловості ГУС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору