ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мирослав Пацкан : "Намагаюся удосконалюватись і працювати над собою"

    27 квітня 2024 субота
    231 переглядів
    Мирослав Пацкан - заступник прокурора міста Ужгород

    UA-Reporter.com запросив до інтерв’ю заступника прокурора міста Ужгород, юриста ІІ класу Мирослава Пацкана.


    Мирославе Васильовичу, з чого почалася ваша юридична кар’єра?
    - Фактично після закінчення школи вступив до Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого, що в Харкові на один із факультетів «Інститут підготовки кадрів для органів прокуратури України». Коли, отримавши диплом, повернувся на Закарпаття, мене призначили помічником прокурора Великоберезнянського району. Але там пропрацював тільки місяць, бо був переведений у прокуратуру міста Мукачево, де рік працював слідчим. Згодом мене призначили старшим слідчим Ужгородської міжрайонної прокуратури. Та вже за рік, у вересні 2010 року, перевели на посаду заступника прокурора міста Ужгород.

    Який напрямок роботи за Вами закріплений на теперішній посаді?
    - На мене покладено низку функціональних обов’язків. Це, зокрема, нагляд за додержанням законів при прийманні, реєстрації та вирішенням заяв, повідомленнями про вчинені злочини або ті, що готуються, а також нагляд за додержанням законів при проведенні дізнання та досудового слідства Ужгородським міськвідділом УМВС, нагляд за додержанням законів Ужгородським РУ ГУМНС, організація нагляду за додержанням законів про адміністративні правопорушення в Ужгородському МУ УМВС та УДАІ в м. Ужгород, нагляд за додержанням законів в ізоляторі тимчасового тримання, а також при затриманні порушників, їх огляду, вилученні особистих речей і документів, організація роботи в галузі міжнародного співробітництва, правової роботи на закріпленій ділянці, а також нагляд за дотриманням законів у місцях утримування осіб, підданих адміністративному арешту. Тобто, фактично, всі обов’язки полягають в нагляді за додержанням законів в цих правоохоронних структурах.

    Напевно, зараз вам доводиться працювати набагато більше, ніж на посаді слідчого, адже треба детально вивчати роботу всіх правоохоронних структур?
    - Кожна робота цікава по-своєму. Різниця тільки в тому, що в слідчого більш вузький напрямок роботи, слідчий є процесуально-незалежною особою в кримінальному процесі. На посаді, яку я зараз обіймаю, робота трішки складніша. Адже доводиться вивчати фактично всю нормативну базу, якою керуються працівники міліції, МНС, ДАІ при виконанні своїх службових обов’язків.

    Часто виявляєте порушення в роботі ваших колег з тих правоохоронних структур, за роботою яких ви наглядаєте?
    - Прокуратура міста Ужгород систематично вивчає кримінальні справи минулих років, які перебувають у проваджені слідчого відділу Ужгородського МУ УМВС, зокрема справи про тяжкі злочини та такі, що вчинені шляхом підпалу, вибуху чи іншим загально небезпечним способом, вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, що потягли смерть потерпілого. У зв’язку з допущеною при їх розслідуванні тяганиною з початку цього року було внесено подання про усунення порушень вимог кримінально-процесуального законодавства при проваджені досудового слідства в кримінальних справах зазначеної категорії. Так, у березні цього року прокуратура міста Ужгород внесла подання про усунення вимог кримінально-процесуального законодавства при прийнятті, реєстрації та вирішені заяв та повідомлень про злочини. За результатами розгляду цього подання 4 працівників міліції було притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

    Також начальнику ВДАІ УМВС України в Закарпатській області було внесено подання про усунення порушень вимог КУпАП щодо ведення та вирішення проваджень про адміністративні правопорушення. За результатами розгляду цього подання до дисциплінарної відповідальності було притягнуто п’ятьох працівників. Аналогічна ситуація склалася з початку року й по вивченні роботи РУ ГУМНС. Так, за результатами прокурорського подання до дисциплінарної відповідальності було притягнуто чотирьох осіб.

    Також прокуратура міста Ужгород провела перевірку щодо стану додержання законності Ужгородським МУ УМВСУ в Закарпатській області при прийнятті рішень в порядку ст.. 97 КПК України за фактами смерті громадян. В результаті перевірки було внесено подання.

    Крім того, прокурором міста видано розпорядження щодо забезпечення ефективного нагляду за додержанням законів Ужгородським МУ УМВС при прийманні, реєстрації і вирішенні заяв, повідомлень про вчинені злочини або ті, що готуються, проведенні дізнання та досудового слідства. Згідно з розпорядженням встановлено чіткі обов’язки оперативних працівників, які закріплені за даною ділянкою роботи. Під час здійснення прокурорського нагляду за додержанням законодавства при проведенні досудового слідства у кримінальних справах прокуратурою міста скасовано 55 постанов про зупинення дізнання та досудового слідства, по 89 справах надані вказівки. Під час перевірки матеріалів про відмову в порушені кримінальної справи з початку цього року прокуратурою міста Ужгород скасовано 14 постанов про відмову у порушенні кримінальних справ з одночасним порушенням кримінальних справ. В той же час 259 постанов про відмову в порушені кримінальної справи скасовано для проведення додаткової перевірки. За документами реагування прокуратурою міста Ужгорода за перший квартал 2011 року до відповідальності притягнуто 14 службових осіб Ужгородського МУ УМВС України в Закарпатській області .

    Мирославе Васильовичу, сьогодні у вас день народження – виповнилося 25-ть. Крім успіхів у роботі, про які ми з вами, власне, говорили, з чим ще ви підійшли до цього ювілею?
    - В мене – чудова родина. Дуже хочеться в цей день подякувати моїм рідним за підтримку, і особливо батькам за те, що дали мені життя, виховали та допомагають. Маю чудову сестру Марину, двох гарних племінниць – Катерину і Валерію. Що стосується моїх захоплень, то у вільний від роботи час, хоча його й не дуже багато, займаюся спортом, відпочиваю з друзями. В цілому, своїм життям я задоволений, але постійно намагаюсь удосконалюватись і працювати над собою, щоб досягти нових вершин.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Igor_brodskiy.

    Коментар: 

    Твердолобість і саботаж керівників прокуратури Рівненської області Пацкан М.В. і Подубинського Б.В.
    http://proisvol.info/2018/07/12/tverdolobist-i-sabotazh-packan-m-v-i-podubinskogo-b-v/