ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

«Студентська республіка» - незабутня пора для кожного студента (ФОТО)

    27 квітня 2024 субота
    40 переглядів
    В Закарпатті на Студентській Республіці фестивалили, ганяли м’яча і одружувались

    Напевно, всі студенти мріють про власну невеличку країну, де вони самі могли б правити, керувати усіма процесами, бути головними в усьому. Звичайно, всерйоз таку державу заснувати неможливо, але тимчасовий острівець студентського всевладдя таки було створено.


    На базі відпочинку «Лумшори» протягом 3-х днів тривав мультифестиваль «Студентська республіка».

    Незважаючи на те, що офіційне відкриття «Студреспубліки» відбулося пообіді 12 липня, організатори руху прибули на базу майже за добу до цього. А робота митного контролю та реєстраційного комітету стартувала о шостій ранку першого дня. Кількість людей була вражаюча: участь у фестивалі взяли 16 команд і кафедра туризму УжНУ, загалом понад 350 учасників та близько 100 гостей. Щоб уникнути хаосу, «митники» перевіряли наявність паспортів «Студреспубліки» та вилучали міцні алкогольні напої: на території фестивалю дозволялося пити лише пиво. «На щастя, реєстрація проходила досить швидко і на команду в середньому витрачалося 20 хвилин. Також усі учасники отримали фірмову продукцію та сувенірні футболки. Цим ми і відрізняємося від минулорічної «Студреспубліки», адже реєстрацію було пришвидшено і спрощено», – зазначає Борис Чернявський, один із організаторів (паспортний стіл). У новоствореній державі функціонувала і власна валюта – «студік». Першого дня офіційний курс становив 1 гривня = 1 студік, а пізніше відбулася інфляція (1 гривня = 4 студіка).
    Після майже дев’ятигодинного розселення та розбиття наметового містечка студенти мали змогу взяти участь у різноманітних міні-фестивалях. Учасники хитрували, граючи у «Мафію», мали можливість сяйнути розумом у брейн-рингу, розкрити свої художні таланти у субфестивалі з бодіарту. Окрім того, протягом усього фесту тривали змагання з футболу серед хлопців, нелегку перемогу в яких отримала команда «СБУ» («Стрий бабі уйко»). Також 12 липня відбувся тренінг «Від успіху людини – до успіху країни!», який проводив голова Закарпатської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка» Валерій Пацкан.
    Ввечері відбувалось найцікавіше – показ бодіарту, перегляд новин дня, та конкурс «Закарпаття має талант». Судячи з номерів конкурсантів, студенти полюбляють співати, а от талановито чи не дуже – це вже окреме питання. Кожен день завершувався ще одним субфестивалем - «нічною тусою»: дискотекою, на якій виступали представники команд, влаштувавши Dj- та PJ-парад. «Веселі танцюльки» просто неба тривали до третьої години ночі.
    Наступний день розпочався о восьмій ранку із гучних нот гімну Студентської республіки, горлання Потапа і Насті, Океану Ельзи, гурту «Дюна», який передавав усім «привет с большого бодуна». Долинами Карпат лунав голос МС Льоліка, який кликав усіх на «руханку» (на жаль, лише близько 20 осіб змогло виповзти з палаток після його ж закликів танцювати вночі). Розважально-конкурсна програма другого дня була ще більш насиченою. Надзвичайно цікавим був квест: студенти шалено шукали учасника під номером 517 (ним виявився «звукарь» Сашко Шамін, який весь час був біля старту і лишався непоміченим), вдавали лицаря та його коней тощо. Виконуючи завдання, вони отримували код (ще не знаючи, що це частина номера телефону). Зібравши його повністю і зателефонувавши туди, вони дізнавалися місце фінішу.
    Того ж дня відбувся майстер-клас із фотографії від Сергія Денисенка та Віктора Дьоміна. Спортивна частина дня – це жіночий футбол величезним надувним м’ячем, перетягування канату, фехтування тощо. Родзинкою дня став кулінарний конкурс «Пекельна кухня», який проводив Федір Шандор. Над усією базою відпочинку лунали крики «Да, шеф!» та вдавано роздратований голос ведучого. Після обіду відбулися дебати між претендентами на посаду мера Студреспубліки. Також були названі кандидати в студентський магістрат. Увечері було оголошено результати виборів: мером Студентської республіки-Закарпаття став Денис Ман.
    І знову ввечері – найцікавіше! Цього разу до сцени мешканців республіки зібрали змагання між новоспеченими командами КВН, і, звичайно ж, конкурси краси «Перша леді» та «Містер Студреспубліка». Дівчата та хлопці вражали вродою, ходою, поставою, гумором, словом, старалися, як могли. Перемогу здобули Габріела Гріцу та Костянтин Пуха, які представлятимуть нашу область на Всеукраїнській Студреспубліці в Криму.
    Третій і останній день Студреспубліки головним чином запам’ятався інавгурацією мера та «Студентським весіллям». Закохані пари давали обітницю не на все життя, а лише на один рік – до наступної Студреспубліки. Закріпивши новоспечений союз поцілунком, молоді пили шампанське, розбивали пластикові «бокали» та отримували свідоцтво про шлюб. Звичайно ж, окрім цього, відбувалося чимало цікавого – армреслінг серед хлопців та дівчат, гра «Слон», волейбол, купання «у потокови» тощо. Завершився день урочистим закриттям фестивалю та смачнючим бограчем на обід.
    Уже традиційно до організації дуже активно долучаються закарпатські КВН-щики та ті, що мають безпосереднє відношення до цього молодіжного руху. Починаючи від кухні та реєстрації та завершуючи «нічними тусами», спортом, веселощами та іншими заходами, проводили та заводили публіку саме КВНівці. ЗЛ КВН є однією з тих, хто ледь чи не найактивніше підтримує, вигадує, організовує всі молодіжні атракції.
    Студреспубліка — це те, що об'єднує кожного студента, те, що дарує позитивні емоції та яскраві враження. Федір Шандор, один із організаторів, зазначив, що в наш час щастям є вже те, що Студреспубліка таки відбулася: «Це дійсно дуже важливий фактор, оскільки дуже багато молодіжних подій в Україні просто не відбуваються. Студентська республіка вже стоїть на сильних позиціях і проведення цього мультифестивалю на Закарпатті є дійсно вагомою подією для розвитку молодіжного життя нашого краю. Порівняно з минулими роками значно розширилося коло атракцій і також поповнилася когорта студентських лідерів».
    Здавалося б, усього 3 дні такого життя – надто мало, щоб звикнути, злитися із чимось. Але кожен зі студентів настільки «прилип душею», що відірвати вже неможливо. Дякуємо усім тим, хто долучився до організації мультифестивалю і подарував сотням учасників три дні справжнього студентського щастя!



    Олександра Артюхіна,
    Ірина Левіна,
    Студентки відділення журналістики УжНУ



    2_0.jpg
    3_0.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору