ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Вихованці родинного будинку “Нова Сім'я” вільно говоритимуть англійською

    28 квітня 2024 неділя
    61 переглядів
    Директор школи Леся Товканець

    Навчити їх іноземній взялися представники LT English SCHOOL. До речі, безкоштовно. Втім, тільки цим закладом благодійники не обмежуються. Вони планують аналогічно працювати із дітьми, що знаходяться у різних установах інтернатного типу.

    Про це у прес-центрі “Закарпаття” розповіла директор школи Леся Товканець. За її словами, як не дивно, але досить важко було знайти інформацію про дитячі будинки, однак на сьогоднішній день уже є певні напрацювання. Зокрема, радо пішла назустріч такій ініціативі директор родинного будинку благодійного фонду “Нова Сім’я” Валентина Червоноока. В свою чергу, пані Валентина розповіла про вихованців будинку, яких на сьогоднішній день нараховується 167. Все це — діти-сироти та ті, що залишилися без батьківської опіки. До речі, найменшому вихованцю — усього 1 рік та 4 місяці. «Аби наші діти не ходили вулицями, аби вберегти їх, ми з ними займаємося. Є в нас хорегорафія, вокал, малювання, в’язання, шиття. Періодично були заняття з англійської. А минулого тижня до нас завітала гостя і запропонувала займатися англійською. Перше заняття пройшло із великим успіхом: діти були дуже задоволені, навіть захотіли англійську пісню вивчити, бо викладач з ними так гарно займався», — сказала пані Валентина. Вона звернулася до викладачів вокалу, хореографії посприяти творчому розвитку дітлахів, хоча б інколи присилати студентів на практику, адже діти дуже талановиті: люблять малювати, співати, танцювати. Вони беруть участь у різних фестивалях, конкурсах.

    В свою чергу, Леся Товканець, яка є офіційним представником Українського тестово-тренінгового освітнього центру, розповіла про особливості занять, які відтепер будуть відвідувати діти. «У нас заняття спрямовані на візуальне сприйняття. Наша мета – зробити так, щоб дітки почали думати англійською. Бо тепер тенденція така: думаємо українською, складаємо українські слова в речення, замінюємо українські слова англійськими — думаємо, що говоримо англійською. На жаль, це не так. Це — такий собі варіант “юкрінгліш” — українська англійська мова. Тому треба почати з відчуття. А діти дуже швидко починають вічувати. Вони по пісням, фільмам, іграм, починають відчувати мову. Коли це зроблено, уже саме приходить – відчуття і спілкування. Саме тому уроки ми базуватимемо на спілкуванні — це ігри, пісні... Ми з Валентиною Червоноокою розглядали можливість організації концерту, певного дійства, де англійська мова буде частиною», — сказала Леся Товканець. Вона також повідомила, що фахівці школи беруться за навчання діток, котрі мають певні відхилення: «От були заняття в Хусті з дітьми, котрі погано чують. Заняття було цікаве навіть у тому, що вивчається мова жестів, і на цій мові можна гарно передати діткам англійську. Ці діти з такими палаючими очима тебе зустрічають, що хочеться робити ще».

    Леся Товканець детальніше розповіла про акцію, котру пропонує LT English SCHOOL. За її словами, це безкоштовний курс для будь-яких дитячих колективів у віці від 8 до 15 років. Заняття тривають півтори години та проводяться двічі на тиждень. У самій же школі навчання проводять з дітками, починаючи з п’ятирічного віку. І саме «критичне мислення» дозволяє підготувати дитину до школи і в плані знань з англійською, і в плані різних непередбачуваних життєвих ситуацій. До речі, працювати з дітьми, за словами пані Лесі, набагато простіше, адже вони не мають стереотипів, і абсолютно вільні в творчому плані. Тому й легше сприймають.
    Наприкінці Леся Товканець розповіла, що школа англійської мови часто-густо проводить різноманітні акції. До прикладу, зараз для пар пропонується акція до дня Валентина. А якщо хтось із знавців англійської мови є креативною та непересічною особистістю, пані Леся запрошує до співпраці. Звертатися можна за адресою: Ужгород, вул.Швабська, 67 (2 поверх) або за телефоном 099-440-33-70.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору