ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті незадоволені тим, як ЦВК поділила виборчі округи

    26 квітня 2024 п'ятниця
    27 переглядів

    Представники політичних партій на Закарпатті незадоволені тим, як ЦВК поділив виборчі округи на Закарпатті, називаючи їх безглуздими, та попри це переконують, що впевнені в своїй перемозі. Про це вони говорили на прес-конференції в прес-центрі “Закарпаття”, яка відбулася сьогодні, 7 травня.

    Зокрема, лідер Закарпатського «Фронту змін» Валерій Лунченко заявив: «До нас повертаються часи Кучмізу. Але ці вибори будуть значно брудніші, ніж за часів Кучми. Округи в області нарізалися, враховуючи рейтинг того чи іншого провладного кандидата. Влада не врахувала жодної пропозиції опозиційних партій.

    Вона робить все, щоб здобути перемогу в парламенті, але це їм не вдасться. Наша політична сила була готова до такого розвитку подій. Ми з подібним вже стикалися на виборах 2010 року, тому цього разу пішли на об’єднання з іншими опозиційними силами, щоб разом протистояти владному катку».

    Крім того, Лунченко відмовився назвати прізвища кандидатів у нардепи по Закарпатській області від об’єднаної опозиції, мотивуючи це тим, що на них тиснутиме влада, але незважаючи на таку секретність, впевнений у їхній перемозі: «Я переконаний, що на Закарпатті переможуть кандидати від опозиції і гідно представлять область у ВР».

    Не в захваті від округів і представник «Єдиного Центру», Депутат обласної ради Володимир Чубірко: «Якби Україна дбала про населення Закарпаття, вона б думала, як різати округи. Напевно, варто Мукачево й Мукачівський район було внести до одного округу, а угорцям виділити окремий округ. Зрозуміло, що нарізалися не заради блага людей, а щоб гарантовано потрапити до ВР. А тепер ситуація так: депутатів, звісно, виберуть, але як далі працювати. Як працювати депутату, який представляє 5 районів?», – питає Володимир Володимирович. Попри це він впевнений в тому, що представники «Єдиного Центру» покажуть гідний результат. За словами депутата, метою його партії є перемога на всіх шести закарпатських округах.

    У свою чергу Василь Брензович, який представляє партію угорців КМКС не приховував свого розчарування від розмивання угорської меншини між різними округами: «КМКС приголомшена рішенням ЦВК про утворення округів. Ми просили, щоб був округ, об’єднаний угорськими населеними пунктами. Вони ж навпаки – розділили угорських виборців. Такого в історії ВР ще не було. Нарізка була зроблена без здорового глузду. Якщо не врахували національний склад, то треба було думати бодай про адміністративний розподіл». Як приклад безглуздості, пан Василь навів такий приклад: село Горонблат не межує з 72 округом, до якого його занесли. Воно знаходиться десь в 40 км від округу…

    “Час Закарпаття"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору