ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді говорили про "Доступне житло" на Закарпатті

    27 квітня 2024 субота
    23 переглядів

    Сьогодні, 20 червня, прес-центрі облдержадміністрації, відбулася прес-конференція з питань реалізації соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича за бюджетною програмою «Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов».


    Про соціальну ініціативу Президента «Доступне житло» в Закарпатській області мас-медійникам краю розповіли:

    Іван Бушко – перший заступник голови облдержадміністрації;
    Олег Боршовський – заступник начальника відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації;
    Галина Дудчук – директор Закарпатського регіонального управління „Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву;
    В’ячеслав Дворський – директор Закарпатської обласної дирекції АБ „Укргазбанк”.

    Питаннями втілення президентської соціальної ініціативи «Доступне житло» в Закарпатській області займається управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури. Створено "єдине вікно" для прийому громадян, консультацій та практичної допомоги в реалізації потреб на які націлена програма. Також до реалізації бюджетної програми «Доступне житло» долучилося Регіональне відділення Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.
    На сьогодні, за консультацією уже звернулися 55 громадян області, з них 24- виявили бажання щодо участі у Програмі.
    Облдержадміністрацією визначено 6 будівельних організацій, які візьмуть участь у будівництві житла за Програмою.
    Нагадаю про те, що 7 березня Президент України на розширеному засіданні Уряду заявив, що в Україні найближчим часом має запрацювати держпрограма, згідно із якою громадяни України отримають можливість брати кредити на купівлю житла під 3% річних у гривнях терміном до 15 років. На виконання цього Указу, Кабінетом Міністрів України розроблено Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 року №343. Згідно із цим Порядком, для позичальників передбачено часткову компенсацію відсотків за іпотечними кредитами, отриманими в рамках програми, за рахунок держави, а саме, 13 % від вартості кредиту наданого банком – іпотекодавцем.
    Зазначу, забудовники є комерційні банки. Громадяни можуть ознайомитись у розділі «Соціальна ініціатива Президента України «Доступне житло». Також всю необхідну інформацію можна отримати в управлінні регіонального розвитку, містобудування та архітектури Закарпатської ОДА.

    Далі буде…

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору