ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Виноградівщині назріло видання книги пісень від сестер Ганни та Магдалини Кедик

    26 квітня 2024 п'ятниця
    56 переглядів

    На Виноградівщині вже добре відомий ансамбль народної пісні «Карпатія», який створили сестри Ганна та Магдалина Кедик. До цього часу ними записано чотири альбоми русинських, українських та угорських народних пісень.


    На часі створення книжки, яка об’єднає народні пісні та поезію русинською та угорською мовами, а також опис методики викладання вокального співу для дітей.

    До книжки сестри планують приєднати ці чотири диски із записами пісень та відео кліпів. З метою сприяння у її виданні районним науково - культурологічним товариством ім.О.Духновича (Юрій Продан) та обласною громадською організацією «Народна рада Підкарпатської Русі» (Микола Староста) було зініційовано зустріч автора Ганни Кедик з головою районної державної адміністрації Тетяною Граб, яка і відбулася 17 липня 2012 року.

    Як повідомила автор книжки, допомогу у зборі матеріалу надали академія мистецтв м.Будапешта, відділ освіти райдержадміністрації, дитячі садки сіл Великі Ком’яти, Онік, Хижа, Черна, міських №8 та №9. Велику фінансову допомогу надав депутат обласної ради від Виноградівщини Іван Іванович Бушко.

    Загалом у підготовку книжки насьогодні вже вкладено більше 70 тисяч гривень. Для завершення роботи необхідно вже порівняно меншу суму, яка складає майже 12 тисяч гривень. Керівником району підтримано ідею створення видання, яке популяризуватиме самобутність і неповторність фольклору Карпатського краю, передаватиме з покоління в покоління традиції звичаї народу, який його населяє.

    Як підкреслила Тетяна Дмитрівна, честь і хвала таким талановитим людям, які не тільки співають народних пісень, а й збирають їх та створюють книги, які є добрим матеріалом для виховання підростаючого покоління на традиціях нашого народу.

    Виноградівська РДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору