ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці захоплюються українським національним видом спорту

    27 квітня 2024 субота
    69 переглядів
    В Закарпатті все більше людей захоплюється хортингом

    В Закарпатті все більше людей захоплюється хортингом. В області відкриваються секції з цього виду спорту, чимало краян заслуговують звання «майстра спорту», а в Тячеві 7 жовтня пройде чемпіонат України серед юніорів.

    Про це у прес-центрі «Закарпатської Правди» розповідали віце-президент Української Федерації Хортингу по західному регіону України, віце-президент Закарпатського обласного осередку Василь Зелений, почесний президент Мукачівського міського осередку УФХ у Закарпатській області В'ячеслав Шутко, директор Закарпатського обласного осередку УФХ Василь Кут, Президент Тячівського міського осередку УФХ Михайло Бучак, та інструктор з хортингу Яна Гарновді (Павлюк).

    Зокрема, як розповів В. Зелений, хортинг – це український національний вид спорту, симбіоз 7 єдиноборств (кікбоксінг, самбо, рукопашний бій та інше). На сьогодні, цим видом боротьби захоплюється все більше молоді – зрештою, українське ближче до душі, ніж, скажімо, азіатське. «Нині в країні є навіть два коледжі, які навчають цьому виду спорту, - зазначив він. - Тому не дивно, що в нашій країні цим видом займаються тисячі спортсменів».

    З кожним днем він стає популярним і в нашому краї. Так, за словами В. Зеленого, в області хортінг був зареєстрований три роки тому завдяки місцевим ентузіастам. І за цей час він так почав стрімко розвиватися, що встиг охопити ним 13 районів. «На сьогодні у нас є 4 майстри спорту, 12 кандидатів. Хто ще за 2 роки існування федерації зможе похвалитися такими здобутками?», - зауважив Василь Зелений.

    І показують закарпатці дуже хороші результати. На останньому чемпіонаті України краяни вибороли чотири медалі – одне золото та три срібла. Це і є найкращий показник успішності розвитку хортингу. Як стверджує віце-президент Української Федерації Хортингу по західному регіону України, в області такі успіхи стали можливими завдяки голові мукачівського осередку Партії регіонів В’ячеславу Шутку, який сьогодні є почесним президентом Мукачівського міського осередку хортингу в області. Завдяки його організаторським здібностям, у закарпатські спортсмени мають де тренуватися та де проводити турніри.

    «Добре, що у нас є багато видів єдиноборств зі Сходу, але треба і свої розвивати. Я колись був спортсменом і тому вирішив допомогти хортингу, - розповів В. Шутко. - Сьогодні, вся область захопилася цією ідеєю і це дуже важливо. Хочу, щоб він став національним видом спорту».

    До речі, в області займаються хортингом не тільки дорослі, а й діти. Зокрема, тренер Яна Гарновді (Павлюк) вже два роки в Мукачеві займається цим з дітьми. В неї є три групи по 20 чоловік – від 5 до 14 років. І, за її словами, дітям це дуже подобається.

    До речі, цього року у федерації сподіваються, що хортинг стане ще популярнішим на Срібній Землі. Адже 7 жовтня в Тячеві відбудеться чемпіонат України серед юніорів. Як розповів президент Тячівського міського осередку УФХ Михайло Бучак, сьогодні в цьому місті йде повноцінна підготовка до турніру, який має пройти на високому рівні.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору