ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Проведено семінар з питань надання міжнародної правової допомоги у цивільних, сімейних та кримінальних справах

    26 квітня 2024 п'ятниця
    20 переглядів

    19 жовтня 2012 року на базі Головного управління юстиції у Закарпатській області проведено семінар з працівниками Апеляційного суду Закарпатської області, Господарського суду Закарпатської області, Закарпатського окружного адміністративного суду, районних (міськрайонних) судів Закарпатської області з питань порядку виконання міжнародних договорів України про надання правової допомоги у цивільних, сімейних та кримінальних справах. У роботі семінару прийняли участь в.о. начальника Головного управління юстиції у Закарпатській області Хаща В.В., начальник відділу виконання міжнародних договорів з питань цивільного судочинства Управління міжнародного приватного права і міжнародної правової допомоги Департаменту міжнародного права та співробітництва Міністерства юстиції України Рябець Т.В., головний спеціаліст цього ж відділу — Білоконь В.Ю., завідувач сектору представництва інтересів держави та органів юстиції в судах Головного управління юстиції у Закарпатській області Росоха С.В., головний спеціаліст цього ж сектору — Жулінська О.А., суддя Господарського суду Закарпатської області Ушак І.Г. та відповідальні за виконання доручень іноземних судів на території України працівники майже всіх судів Закарпатської області, за виключенням працівників Ужгородського міськрайонного та Іршавського районного судів.
    В ході роботи семінару начальником відділу виконання міжнародних договорів з питань цивільного судочинства Управління міжнародного приватного права і міжнародної правової допомоги Департаменту міжнародного права та співробітництва Міністерства юстиції України Рябець Т.В. висвітлено питання виконання міжнародних договорів України з питань надання правової допомоги у цивільних справах, порядок оформлення звернення судів України з проханням про надання міжнародної правової допомоги у цивільних та сімейних справах, а також звернено особливу увагу на особливості виконання та застосування Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах 1965 року.
    Крім того, завідувачем сектору представництва інтересів держави та органів юстиції в судах Головного управління юстиції у Закарпатській області Росохою С.В. проведено огляд виконання Головним управлінням юстиції у Закарпатській області доручень іноземних судів з питань надання міжнародної правової допомоги протягом 9 місяців 2012 року та висвітлено питання щодо порядку виконання на території України доручень іноземних судів з питань кримінального судочинства. Також, у зв'язку з набуттям чинності 19 листопада 2012 року новим Кримінально-процесуальним кодексом України, Росохою С.В. було проведено порівняльний аналіз положень норм чинного та норм нового кримінально-процесуального законодавства, що стосуються міжнародного правового співробітництва.

    Завідувач сектору представництва інтересів
    держави та органів юстиції в судах
    Світлана Росоха

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору