ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сергій Слободянюк: «За два місяці управлінням Укртрансінспекції видано 36 ліцензій на перевезення пасажирів та вантажів»

    27 квітня 2024 субота
    26 переглядів
    На прес-конференції в Ужгороді по безпеці пасажироперевезень

    Учора, 6 листопада, в Ужгороді у прес-центрі «Закарпатської Правди», із мас-медійниками краю зустрілися Сергій Миколайович Слободянюк – начальник управління Укртрансінспекції в Закарпатській області та Василь Антонович Філіп – начальник сектору АТІ ВДАІ у Закарпатській області.

    У нашій області, роботу управління Укртранспекції Закарпаття очолив Сергій Миколайович Слободянюк. Всього за 2 місяці, новий керівник провів десятки зустрічей із автоперевізниками, в тому числі, й у новоствореному Дозвільному центрі з видачі дозволів для міжнародних перевезень, який ще в серпні відкрився на території автотерміналу по вулиці Тельмана в Ужгороді.
    − Новостворена Інспекція у Закарпатті контролює весь наземний транспорт – від таксі до тепловоза. Раніше в краї цю роботу виконувало 90 чоловік, а на сьогодні наш штат має 27 працівників. До речі, перевізники вже мають відчутний плюс від такого реформування: дозволи на міжнародні перевезення, які видає наша Інспекція, утричі дешевші, ніж були раніше”, – говорить Сергій Слободянюк.
    На зустрічі із представниками ЗМІ, начальник управління Укртрансінспекції в Закарпатській області наголосив на кількох проблемах, виявлених при перевірках. Зокрема: низький рівень диспетчерського контролю за регулярністю виконання рейсів перевізниками міста Ужгорода та за роботою транспортних засобів у ранковий і вечірній час, незадовільний санітарний і технічний стан, неякісна підготовка транспортних засобів до осінньо-зимового періоду, відсутність у нашому місті транспортних засобів, які б були облаштовані для перевезення пасажирів з обмеженими можливостями, відсутність в Ужгороді облаштованих стоянок таксі, якість автомашин таксі, які обслуговують пасажирів, низький рівень перед- та післярейсового технічного огляду транспортних засобів та медогляду водіїв тощо.
    − Управлінням Укртрансінспекції з 1 вересня по 1 листопада 2012 року проведено 32 рейдових перевірок в ході яких виявлено 310 порушень законодавства про транспорт, складено 170 актів і винесено 108 постанов на суму 71 400грн. 6-ти СПД винесено приписи про усунення порушень, до УБЕЗ УМВС та до податкової направлено 14 матеріалів, всього до державного бюджету згідно винесених постанов перераховано 197540грн. Також за два місяці управлінням видано 36 ліцензій на перевезення пасажирів та вантажів і 135 ліцензійних карток на транспортні засоби, − зазначив Сергій Слободянюк.
    На прес-конференції очільник управління Укртрансінспекції в Закарпатській області повідомив журналістам і про те, що за два місяці управлінням оформлено для виїзду за кордон 10337 автомобільних транспортних засобів та оформлено відповідно 22401 дозволів. За цей період до державного бюджету за отримання дозволів перераховано 1140096,16 грн. Окрім цього було проведено 24 перевірки додержання ліцензійних умов СПД за результатами яких видано 9 розпоряджень на усунення недоліків, анульовано 4 ліцензії про надання послуг на перевезення пасажирів, в тому числі одну – в Ужгороді.
    − Ми намагаємося робити акцент на роз’яснювальній роботі, а не на каральних методах, бо розуміємо: у сферу пасажирських перевезень інвестори зараз не рвуться, повідбираємо ліцензії – людей возити буде нікому. Перевізники нинішні тарифи називають дискримінаційними, збитковими, Ужгородське АТП навіть погрожує піти з ринку цих послуг, якщо ситуація не зміниться. Тому добиватися вимог чинного законодавства потрібно, але важливо не «перетиснути», бо ж люди вклали гроші в цей бізнес, і з цим треба рахуватися”, – констатує Сергій Миколайович.

    Начальник сектору АТІ УДАІ в Закарпатській області Василь Філіп, на прес-конференції, розповів представникам ЗМІ про ситуація з аварійністю за участю пасажирського транспорту в області.
    −В Закарпатті, ситуація з аварійністю за участю пасажирського транспорту – ще чи не найкраща в Україні, маємо за цей рік усього одну таку ДТП з травмованими (постраждали 5 чоловік). Та почивати на лаврах рано – люди в нас не ідеальні, за півроку виявлено півтори тисячі порушень, скоєних водіями пасажирського транспорту, в т. ч. 5 чоловік затримано за керування в нетверезому стані. Особливо погіршилася останнім часом ситуація на таксі. Протягом півроку затримали двох таксистів, які до того відповідно 3 і 5 разів притягувалися до відповідальності за керування в нетверезому стані! Це вже не кажучи про перевищення швидкості, ризиковані маневрування, стан машин та інші дрібніші порушення, − говорить начальник сектору АТІ ВДАІ у Закарпатській області.
    Щоб захистити інтереси пасажирів, ДАІ разом із “Укртрансінспекцією” готують пропозиції до Закарпатської ОДА, як впорядкувати діяльність інформаційно-диспетчерських пунктів, які регулюють діяльність таксі. Треба цим службам заборонити обслуговувати неліцензовані машини, а вже при видачі ліцензії “Укртрансінспекція” звертатиме увагу на санітарний і технічний стан ТЗ.
    Також Василь Антонович повідомив журналістам, що «маршрутки», які на сьогодні перевозять пасажирів, можливо замінять великогабаритними автобусами . Така заміна транспорту дозволить краще перевозити пасажирів, тому що на маршрутні рейси будуть виїздити транспортні засоби не менше ніж на 25 місць.
    Перевізникам уже неодноразово пропонували «поповнити» автопарки. Останні, цього робити аж ніяк не поспішають, бо вони не впевненні у тому, що за 2 роки одержать тендер на подальше перевезення пасажирів. На нині, вартість одного автобуса складає більше 400 тис. грн. Це велике «задоволення». Не є секретом, що до прикладу, в Ужгороді, перевізник не заробить за два роки такої великої суми грошей. Тоді залишається «відкритим» питання, а для чого купувати нові автобуси ?...
    Під кінець прес-конференції Сергій Миколайович Слободянюк – начальник управління Укртрансінспекції в Закарпатській області та Василь Антонович Філіп – начальник сектору АТІ ВДАІ у Закарпатській області, відповіли на багато запитань журналістів та залишили номери телефонів, за якими громадяни можуть повідомляти про різноманітні порушення з боку перевізників: 61-27-35 (ДАІ) та 61-22-51 (“Укртрансінспекція”).
    Т. Горянка



    2.JPG
    3.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору