ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Книжковий Миколай завітав до підніжжя Невицького замку

    26 квітня 2024 п'ятниця
    28 переглядів

    З важкою торбою подарунків напередодні свята, 18 грудня, до бібліотеку села Невицьке, що на Ужгородщині, завітали «помічники» Святого Миколая – голова обласної організації Національної спілки письменників України, «Заслужений працівник культури України» Василь Густі та депутат Ужгородської районної ради Наталя Мигалина.

    Завідуюча бібліотекою Людмила Угрин не натішиться, адже фонди бібліотеки поповнили понад півсотні видань художньої, публіцистичної, пізнавальної і, звичайно ж, дитячої літератури. Це передусім книжки відомих закарпатських авторів, видання, що розповідають про наш край тощо.

    – Ідея подарувати селу нову бібліотечку зародилась у мене місяців зо два тому, – каже Наталя Мигалина. – На жаль, і бібліотека, і, власне, клуб туляться у приміщенні, якому понад сто років. Умови тут, м’яко кажучи, не дуже… Та й бібліотечні фонди не особливо поповнюються. Але приємно було почути, як вболівають за бібліотеку завідуюча та сільчани – незважаючи ні на що, читачів тут не бракує. Тому збирали цю бібліотечку, як-то кажуть, зі світу – по ниточці. І, як бачите, назбирали непогану добірку.

    Передачу книжок перетворили на невеличке дійство, адже в бібліотеку завітали головні улюбленці святого Миколая – діти – учні Невицької початкової школи. Василь Густі читав їм вірші, загадки, за розгадку яких діти отримували подарунки – книжки. А ще для школи Наталя Мигалина подарувала окрему невеличку бібліотечку, пообіцявши її постійно поповнювати. А щоб діти додавали і у фізичному розвитку – подарувала ще й шкіряний м’яч. Не залишились дітки і без солодкого презента від святого Миколая.

    Юрій Вакаров

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору