ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Балога вніс на розгляд парламентаріїв свій законопроект

    26 квітня 2024 п'ятниця
    20 переглядів

    Балога вніс на розгляд парламентаріїв законопроект, який дасть можливість українцям на 30-50 відсотків зменшити платежі за комунпослуги.

    Лідер Єдиного Центру, народний депутат України Віктор Балога вніс на розгляд Верховної Ради України проект Закону «Про внесення змін до деяких Законів України щодо строків і порядку придбання, встановлення та обслуговування лічильників обліку газу для населення за кошти постачальників газу».

    Ним пропонується законодавчо зобов‘язати встановити громадянам лічильники вже у 2013 році замість 2018-го. Це повинні зробити газорозподільні компанії, власники яких приватизували загальнодержавне майно і тепер монопольно, не вклавши гроші в будівництво цих розподільчих мереж, диктують умови як окремим громадянам, так і цілим громадам.

    Нововведення на 30-50 відсотків зменшить платежі українців за комунальні послуги, адже постачальники суттєво завищують рахунки пересічним громадянам, які не використовують лічильники. Тому в проекті також пропонується заборонити встановлювати різні роздрібні ціни на природний газ для споживачів із лічильниками та без них.

    В разі прийняття закону збільшаться реальні доходи громадян, які вони зможуть витратити на свої першочергові потреби, а також розвиватиметься національний товаровиробник лічильних приладів, зменшаться витрати держави на виплату дотацій розподільчим газовим компаніям, що дасть змогу вивільнені кошти направити на важливі інфраструктурні об‘єкти, - повідомили в прес-службі Єдиного Центру.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору