ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Громадянство колишньої Чехословаччини не є підставою для отримання статусу закордонного словака

    26 квітня 2024 п'ятниця
    20 переглядів

    Генконсульство Словаччини в Ужгороді каже, що законодавство про статус закордонного словака не змінювалося з 2005 року.

    І народження в колишній Підкарпатській Русі само по собі не є підставою для отримання громадянства Словацької Республіки. Принаймні, станом на сьогодні. Про це йдеться у листі Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді, що надійшов на адресу редакції Закарпаття онлайн у відповідь на публікацію «Словаччина синхронно з Росією спрощує процедуру отримання статусу закордонного словака»

    "Надання статусу закордонного словака регламентується Законом № 474/2005 Зб.з. "Про словаків, що проживають закордоном». Це означає, що умови надання статусу закордонного словака залишаються незмінними з 2005 року. Одночасно хочемо зазначити, що з початку 2013 р. не відбулося жодних змін", - кажуть у генконсульстві.

    "Основною умовою для отримання статусу закордонного словака явялється надання документу, яким підтверджується словацька національність заявника або одного з його предків по прямій лінії. Рік та місце народження не мають значення, незалежно від того чи це Ужгород, або Детройт в США", -- констатують в Генеральному консульстві Словацької Республіки в Ужгороді.

    Нагадаємо, що в статті "Словаччина синхронно з Росією спрощує процедуру отримання статусу закордонного словака" йшлося не про вже прийняті, а про запропоновані зміни до законодавства Словацької Республіки.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору