ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мукачівські санітарні лікарі не контролювали якість питної води у місті

    26 квітня 2024 п'ятниця
    21 переглядів

    Прокуратурою міста Мукачево минулого тижня завершено перевірку в Мукачівському міськрайонному управлінні Головного управління Держсанепідеміологічної служби в Закарпатській області щодо дотримання вимог Водного кодексу України, Закону України

    «Про питну воду та питне водопостачання», іншого законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища.
    Забезпечення міста питною водою здійснює ММКП «Мукачівводоканал». Контроль за якість питної води та відповідністю її державним стандартам, а також ведення державного моніторингу у сфері питної води та питного водопостачання покладено на органи санітарно-епідеміологічної служби.
    Однак, в ході перевірки було встановлено, що службовими особами вказаного органу державного контролю протягом січня-березня 2013 року взагалі не проводилися перевірки дотримання законодавства у сфері охорони водних ресурсів суб’єктами господарювання, які мають спеціальні дозволи на водокористування та які сплачують збір за спеціальне водокористування (в тому числі ММКП «Мукачівводоканал»), внаслідок чого не виконуються завдання державного контролю у сфері питної води та питного водопостачання, а саме визначення відповідності якості питної води, яку населення міста використовує для задоволення власних потреб, державним стандартам.
    Вищевказане засвідчує, що Мукачівське міськрайонне управління Головного управління Держсанепідеміологічної служби в Закарпатській області самоусунулося від виконання покладених на них обов’язків у вказаній сфері.
    Прокуратурою міста Мукачево вжито заходів для усунення виявлених порушень законодавства, винні особи понесуть відповідальність, повідомив прокурор міста Мукачево старший радник юстиції Руслан Біловар

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору