ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прес-конференція, присвячена питанням Всесвітньому тижню імунізації

    07 травня 2024 вівторок
    26 переглядів

    У вівторок, 23 квітня о 13.00 в прес-центрі обласного Центру здоров'я (пл. Театральна, 6) відбудеться прес-конференція присвячена питанням Всесвітньому тижню імунізації.

    Участь у прес-конференції візьмуть:
    МАРІАН МАЛЬЧИЦЬКИЙ - завідувач інфекційного відділення для дітей обласної клінічної інфекційної лікарні,
    ТЕТЯНА ПОПОВИЧ – лікар-імунолог обласної дитячої лікарні,
    НАТАЛІЯ ЛЕНДЄЛ – лікар кабінету щеплень Ужгородської міської дитячої поліклініки

    Запрошуємо до спілкування представників всіх ЗМІ

    ДОВІДКОВО:
    22-28 квітня в Україні проходитиме щорічний Європейський тиждень імунопрофілактики, основна мета якого - підвищення рівня обізнаності населення та медичних працівників з питань імунопрофілактики в Європейському регіоні, а також необхідності та доцільності вакцинації населення з метою запобігання смертельно небезпечним хворобам.

    Під гаслом "Захистіть свій світ - вакцинуйтеся" ВООЗ закликає людей і організації, що працюють на міжнародному, регіональному, національному та місцевому рівнях, в державному і приватному секторах і в рамках громадянського суспільства, проводити і брати участь у заходах під час Всесвітнього тижня імунізації.

    Нагадаємо, вакцинація визнана найкращим захистом від контрольованих інфекційних хвороб – вона попереджує близько 3 млн смертей щороку.

    В Україні, відповідно до Національного календаря щеплень, обов’язковою є вакцинація від 10 інфекційних хвороб: дифтерії, правця, кашлюку, кору, паротиту, поліомієліту, туберкульозу, гепатиту В, краснухи та гемофільної інфекції.
    Інфекційні хвороби – тяжка спадщина минулого, коли великі народні лиха – війни, голод, руйнування – супроводжувались спалахами чуми, холери, натуральної віспи. Це призводило до загибелі мільйонів людей. Війська воюючих країн більше гинули від інфекційних хвороб, ніж від зброї.
    Імунізація є надійним і перевіреним способом боротьби з інфекційними хворобами та їх ліквідації. ВООЗ наводить вражаючі цифри як свідчення ефективності проведення вакцинації. Так, з 2000 по 2011 рік вакцинація проти кору обумовила зниження глобальної смертності від кору на 71%, з 1988 року захворюваність на поліомієліт знижена більше ніж на 99%. Вже більше тридцяти років людство вільне від натуральної віспи і це перша смертельна хвороба, яку світ подолав методом імунізації. До речі, економічні витрати кампанії дорівнювали вартості одного сучасного стратегічного бомбардувальника.
    Переваги вакцинації все більше поширюються на підлітків і дорослих людей завдяки захисту від таких небезпечних хвороб як грип, менінгіт та онкологічні захворювання (рак шийки матки та печінки), які розвиваються у зрілому віці.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору