ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В ужгородському кар’єрі знайшли бойову гранату

    27 квітня 2024 субота
    17 переглядів

    В Ужгороді у міському кар’єрі минулої суботи під час чергового спуску на дно одним із фрі-дайверів, мешканцем міста, було виявлено вибухонебезпечну гранату Ф1 з детонатором.

    Місце знахідки чоловік позначив буйком і повідомив про неї власнику тераси, що облаштована на березі кар’єру. Сьогодні на офіційному сайті ТУ МНС в Закарпатській області з’явилось коротке офіційне повідомлення, в якому зазначається, що гранату Ф1 часів ВВВ виявлено на глибині близько 15 м. Додається, що «з метою підтвердження факту та попередньої ідентифікації об’єкту як вибухонебезпечний, сьогодні силами водолазно-рятувального відділення АРЗ СП буде проводитися обстеження дна водного об’єкту».

    За словами ужгородця, який знайшов гранату, боєприпас не було знешкоджено з моменту виявлення до сьогоднішнього дня, оскільки на Закарпатті немає рятувальників спеціалізації «водолаз-піротехнік». Тому спеціаліста зі знешкодження вибухонебезпечних предметів, знайдених на території водних об’єктів, чекають з Вінниці.

    Як розповідають очевидці, сьогодні вночі на території кар’єру було забезпечено патрулювання нарядом міліції.

    Наразі невідомо, як знешкоджуватимуть гранату: чи підійматимуть з дна, чи безпосередньо у воді. Однак, якщо її буде знешкоджено прямо у кар’єрі, вибуховою хвилею буде знищено підводних мешканців на відстані діаметром у кілька десятків метрів.

    Крім того, зі слів чоловіка, на дні кар’єру є й інші боєприпаси, однак без детонаторів, про що він повідомив правоохоронцям.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору