ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Ужгородщині діють 7 дитячих будинків сімейного типу

    26 квітня 2024 п'ятниця
    26 переглядів

    На обліку служби у справах дітей Ужггородської райдержадміністрації перебуває 135 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 107 із них перебувають під опікою, решта виховується в інтернатах.
    "Сімейний затишок – кожній дитині". Таким є один із пунктів пакету соціальних ініціатив Президента «Дати – майбутнє України». Він передбачає, зокрема, турботу про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківських справ.
    На обліку служби у справах дітей Ужггородської райдержадміністрації перебуває 135 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 107 із них перебувають під опікою, решта виховується в інтернатах. До речі, минулого року та з початку цього до інтернатів не була направлена жодна дитина-сирота чи дитина,позбавлена батьківських прав. Усі виховуються у сім’ях.

    У районі діє 7 дитячих будинків сімейного типу та одна прийомна сім’я. Питання створення належних умов для виховання дітей у сім’ї перебуває під постійним контролем служби у справах дітей райдержадміністрації,Ужгородського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Вивчення стану утримання,виховання, навчання дітей здійснюється шляхом відвідування родин та проведення роботи з прийомною дитиною, дитиною-вихованцем та прийомними батьками, батьками-вихователями шляхом надання комплексу соціальних послуг, зокрема: правових, психологічних, соціально-педагогічних соціально-економічних, соціально-медичних,інформаційних. Форми та методи здійснення соціального супроводження визначаються індивідуально щодо кожної прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу з урахуванням їх потреб.
    Ужгородська РДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору