ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Оноківцях встановили мораторій на розподіл земель

    26 квітня 2024 п'ятниця
    52 переглядів

    Минула п’ятниця ознаменувалася незвичною подією для всієї громади, що територіально входить до Оноківської сільської ради

    – місцеві люди, а насамперед оріховецькі, зібралися перед будівлею сільради з вимогами припинити дерибан земель сільськогосподарського призначення, який мав відбутися під час чергової сесії.
    Кілька десятків жителів Оріховиці прийшли на сесію, щоб висловити свій протест проти розподілу земель сільськогосподарського призначення, які відтак мали стати придатними під забудову. На такому розподілі земель наполягала окрема група сільських депутатів. Оскільки бажаючі ділити не хотіли вислуховувати аргументів «проти», частина депутатів-опонентів дерибану просто встали й вийшли з сесійної зали. Сільському голові довелося закривати сесію й продовжувати її вже за кілька днів – цього вівторка.
    Саме на це засідання громадська організація «Альтернатива» й подала клопотання - «Про введення в дію мораторію на дозволи для складання проектів землеустрою щодо відведення у власність та оренду громадянам земельних ділянок». У ньому зокрема і йдеться про те, що з огляду на пропозицію громадської організації, а також заслухавши звіт сільського голови про неможливість виділення нових земельних ділянок без виготовлених та затверджених генеральних (детальних) планів населених пунктів с. Оноківці та с. Оріховиця, слід ввести мораторій на дозволи для складання проектів землеустрою щодо відведення у власність та оренду громадянам земельних ділянок сільськогосподарського призначення та на землі житлової забудови, садівництва, для ведення особистого селянського господарства, городництва, гаражного чи дачного будівництва (нове виділення земельних ділянок) до виготовлення та затвердження генеральних планів населених пункті Оріховиця та Оноківці.
    Мораторій набув чинності з 6 серпня поточного року.
    Як повідомили «Закарпатці» жителі Оріховиці, таким чином вони домоглися припинення земельного дерибану на землі громади.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору