ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голова Демспілки угорців України Іштван Гайдош взяв участь у форумі угорських соціалістів

    26 квітня 2024 п'ятниця
    54 переглядів

    Наприкінці минулого тижня у м. Вашарошнамень (Угорщина) за участі голови партії Аттіли Мештергазі відбувся традиційний, щорічний форум Угорської соціалістичної партії (Magyar Szocialista Párt – MSZP).

    На запрошення угорських соціалістів участь у ньому взяли й політики із сусідніх країн, зокрема народний депутат України, голова Демократичної спілки угорців України Іштван Гайдош, сенатор Румунії, представник Демократичної спілки угорців Румунії Аттіла Ласло, голова крайової організації Румунської соціал-демократичної партії Овідіу Мурешан.

    Під час форуму та заключної прес-конференції лідери УСП та гості поділилися своїми думками стосовно актуальних питань.

    Аттіла Мештергазі, зокрема, наголосив, що його партія може у трьох напрямках сприяти організаціям закордонних угорців: не втручається у внутрішні справи спільнот угорців, що мешкають у сусідніх з Угорщиною країнах, адже ці спільноти самі мають обрати своїх лідерів та легітимних організацій; намагається підтримувати з ними партнерство та добросусідські відносини; сприятиме розвитку добрих відносин з політичними силами, що відносяться до того ж сімейства партій.

    Голова Угорської соціалістичної партії підкреслив, що його партія дотримується того принципу, що не з Будапешту потрібно визначити, що правильно, яка політика є вірною, додавши, що УСП надасть допомогу, яку потребують самі організації закордонних угорців. Особливе значення при цьому має розбудова добросусідських відносин із сусідніми країнами, адже тим самим можна найбільше сприяти громадам угорців за кордоном, завдяки цьому є можливим вирішення питань, проблем.

    Іштван Гайдош зі своєї сторони зазначив, що починаючи з 2010-го року, перемоги Віктора Януковича на президентських виборах, для угорської громади України настали кращі часи, адже були скасовані рішення попередньої влади, направлені проти нацменшин, прийнятий закон про мови, угорська спільнота знову представлена у парламенті нашої держави тощо.

    Голова ДСУУ підкреслив, що сучасне керівництво України зробило однозначний вибір на користь європейської інтеграції нашої держави, на користь наближення її до великої сім’ї європейських народів. Більше того — наша держава має історичний шанс підписати Угоду про асоціацію з ЄС під час самміту Східного партнерства у Вільнюсі у листопаді цього року.

    На думку депутата Верховної Ради, це має велике значення як для нашої країни в цілому, всіх її громадян, так і для представників національних меншин нашої держави, історичні батьківщини яких вже є членами Європейського Союзу.

    Прес-служба народного депутата України Іштвана Гайдоша

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору