ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгородському лісгоспі відкрили фонтан та запустили водопровід

    26 квітня 2024 п'ятниця
    19 переглядів

    Обидві події припали на День працівника лісу.
    Працівники ДП «Ужгородське лісове господарство» відсвяткували «День працівника лісу». На свято насамперед запросили ветеранів. А от гості із зацікавленням провели екскурсію навчально-пізнавальною стежкою «Гірські породи та мінерали Карпат». А також стежками «Сторінками Червоної книги» (51 вид рослин занесених до Червоної книги України), «Індикатори типів лісу» (16 видів індикаторів типів лісу) та арборетум в Кам’яницькому лісництві (175 видів деревних та чагарникових порід).
    Несподіванкою став новозбудований фонтан біля адмінбудівлі лісгоспу. Причому, витримана саме така форма фонтану, який збудував відомий лісівник Карл Вагнер біля Невицького замку. Також запущено водопровід із урочища «Сирий потік» для поливу лісового розсадника та для фонтану – а це понад 1,5 км.
    До лісгоспу на свято прийшли і голова Ужгородської РДА Віктор Ледіда, Генеральний консул Словацької республіки в м. Ужгород Янка Бур’янова, депутат Закарпатської обласної ради, начальник управління земельних ресурсів області Олександр Антал, начальник Ужгородського районного відділу міліції Роман Стефанишин, староста села Крчава (Словаччина) Йожеф Гренко та директор Кам’яницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Михайло Мазюта. Віктор Ледіда вручив грамоти кращим працівникам лісгоспу – майстру лісу Івану Лоскій та майстру лісу, системному адміністратору електронного обліку деревини Віталію Ковальчуку.
    Директор лісгоспу Іван Костів вручив подяки лісничому Кам’яницького лісництва Георгію Вербовському та директору Кам’яницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Михайлу Мазюті, а також грамоти Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства майстрам лісу – Олександру Палаю та Олександру Келемену. Не забув директор і про ветеранів галузі – колишнього директора підприємства Леоніда Гріщенка (24 роки працював директором), Михайла Свиду – колишнього лісничого Анталовецького лісництва (36 років у сфері лісового господарства), Степана Вайдафі – колишнього районного мисливствознавця І категорії (45 років у сфері лісового господарства) та інженера лісового господарства Василя Лиситчука (42 роки у лісовому господарстві).
    А ще гостей та господарів втішили свої співом колишній вихованець Кам’яницького шкільного лісництва (теперішній студент 3-го курсу музичного училища) Микола Ердик та учні Кам’яницького шкільного лісництва.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору