ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фестиваль «Гуцульська бриндзя» проводять вже 14 рік поспіль

    27 квітня 2024 субота
    70 переглядів
    Рахівщину ледь не завалило сиром

    Цього року на фестивалі «Гуцульська бриндзя» виготовили більше 8 тонн сирної продукції. Кажуть, туристи розкупили майже все. Якщо не розкупили – місцеві на бриндзю перетруть :).

    У неділю, 8 вересня, Рахівщина зустрічала гостей одним з найпопулярніших фестивалів Закарпаття «Гуцульською бриндзьою». Фестиваль проводять вже 14 рік поспіль.

    Традиційно, на центральній галявині свята запалили величезну полонинську ватру – споконвічний оберіг для вівчарів та отар.

    Свято продовжилося святковим концертом та дегустацією рахівських смаколиків. Цьогорічна реалізація сиру, вурди та бринзи перевищила 8 тонн продукції. Відрадно також, що на фестиваль цього року завітало багато туристів. Тут можна було побачити гостей з Росії та Сходу України, сусідніх – Румунії та Словаччини.

    На фестиваль завітали керівник краю Олександр Ледида, перший заступник голови обласної ради Володимир Закурений, керівники правоохоронних структур, представники дипломатичних установ.

    Олександр Ледида вручив обласні нагороди. Почесними грамотами обласної держадміністрації нагороджені: селищний голова Кобилецької Поляни Богдан Либавка, член полонинської управи с. Верхнє Водяне Михайло Павлюк, вівчарі с. Великих Бичків Василь Сергійчук та Іван Ціпле, - повідомляє прес-центр ОДА.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору